Het Belang van Limburg

Ricciardo in pole bij Red Bull

- MC

Nu de storm rond de banden is gaan liggen, verlegt de focus zich in de F1 naar de rijdersmar­kt. Het vacante zitje dat Mark Webber achterlaat bij Red Bull is de sleutel tot alles. Tot dusver leek Kimi Raikkonen in polepositi­on te liggen, maar die rol is overgenome­n door Daniel Ricciardo.

De Australiër rijdt al voor Toro Rosso, het B-team van Red Bull, en kreeg vorige week tijdens de test in Silverston­e de kans om de bolide van Vettel te testen. Het was nadrukkeli­jk de bedoeling om zijn kunnen te evalueren en blijkbaar heeft Ricciardo tijdens die auditie goede punten gescoord. Hij ging weliswaar even van de baan, maar klokte voor de rest constante rondetijde­n.

Vooral de positieve commentare­n van Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz­voedendege­ruchtendat het Ricciardo wordt. “Er is nog geen beslissing en het team bespreekt de zaak nog. De aankondigi­ng komt na Boedapest”, zei Mateschitz. “Maar Ricciardo leverde uitstekend werk in Silverston­e.”

Aangenomen­wordtdatKi­miRaikkone­n liever bij Lotus blijft, maar garantie wil dat het team over de nodige fondsen beschikt om voeling te houden met de top. De kapitaalin­jectie van de groep Infinity Racing zou nog niet helemaal zijn afgerond.

Raikkonen: “Ik zal mijn intuïtie volgen. De kans is groot dat sommigen mijn beslissing idioot zullen vinden, maar het moet voor mezelf goed aanvoelen. Garanties zijn er nooit, zeker niet op langere termijn. Ik weet dat er geruchten gaan over het aantal pr-dagen dat vereist wordt: tien bij Lotus en honderden bij andere teams. Maar daar gaat het niet om. Ik ben in de meeste topteams geweest en weet exact hoe het gaat. Iedereen telt die dagen op een andere manier. Dat wordt niet de beslissend­e factor.”

 ?? FOTO PHN ?? Daniel Ricciardo.
FOTO PHN Daniel Ricciardo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium