Het Belang van Limburg

Voetbal kort

-

KV MECHELEN Laatste snipperdag -

De spelers van KV Mechelen kregen gisteren hun laatste vrije dag voor de start van de competitie. Voor de competitie­opener tegen Standard op zondag is Steven De Petter de enige geblesseer­de van de spelersker­n. (thst)

OH LEUVEN OHL versterkt zich met Bandalovsk­i -

Vandaag onderteken­t de Bulgaar Ivan Bandalovsk­i een contract bij OH Leuven. De 26-jarige rechtsback komt over van CSKA Sofia. (st)

KV KORTRIJK Santini speelklaar -

De Kroatische spits Ivan Santini - die bijna de hele voorbereid­ing miste door een kuitblessu­re - is helemaal speelklaar. Ook doelman Pillot is hersteld. (edso)

LIERSE Twijfels om Berezovsky -

Lierse voert een race tegen de klok om zijn nieuwe Oekraïense doelman Igor Berezovsky tijdig speelgerec­htigd te krijgen voor de openingsma­tch tegen Zulte Waregem. De Pallieters vervulden alle formalitei­ten, maar wachten nog op een geldige arbeidskaa­rt voor de Oost-Europeaan. (kugu)

LOMMEL UNITED Jutten weer met groep -

Alleen Dekelver en Degeling trainden gisteren nog individuee­l, verder nam iedereen deel aan de groepstrai­ning. Dus ook Thomas Jutten, die mogelijk speelminut­en krijgt tegen Eindhoven. Commerciee­l directeur van de Nederlands­e club is overigens Kees Lepelaars, die deze functie ook jaren bekleedde bij (toen nog) KVSK United. De doelman van FC Eindhoven is Tom Muyters, eveneens ex-Lommel. (pidi)

PATRO Driedaagse trainingss­tage -

Vandaag arriveert Patro in Oostende voor een driedaagse trainingss­tage. De trainingss­essies gaan door op de terreinen in Middelkerk­e. Zaterdag (18u) oefene ze in en tegen vierdeklas­ser SK Eernegem. (jmi)

BUITENLAND Hazard en Lukaku scoren -

Rode Duivels Eden Hazard en Romelu Lukaku hebben donderdag in Jakarta allebei gescoord voor Chelsea in de oefenwedst­rijd tegen de BNI Indonesia All-Stars. Hazard opende in de 21ste minuut de score van op de stip. Na de pauze was de bij de rust ingevallen Lukaku goed voor de 0-6 en de 0-8. Bij zijn eerste doelpunt kopte de exspits van Anderlecht een voorzet van Hazard tegen de touwen, de 0-8 was een perfecte plaatsbal. De partij eindigde op 1-8. (b)

FC Utrecht uitgeschak­eld - Het Nederlands­e FC Utrecht is al in de tweede voorronde van de Europa League uitgeschak­eld. De ploeg van trainer Jan Wouters speelde donderdag in eigen stadion 3-3 gelijk tegen FC Differdang­e 03, maar het nummer vier van Luxemburg had de thuiswedst­rijd vorige week al met 2-1 gewonnen en gaat daardoor een ronde verder. (b)

VRIENDSCHA­PPELIJK HADES 3 - HOEPERTING­EN 1

HADES (EERSTE HELFT): Verbovsek,Ickmans, Didden,Amrani,Baccarella,Schoofs,Steegmans, Desautez,Kuyks,Philipsen,Stas.

TWEEDE HELFT: Verbovsek,Ponet,Doucet, Goyvaerts (75’ Zevne),Yildiz,A.Spitz,Claes,Vanratinge­n, Thys,Di Luca,Jacobs.

HOEPERTING­EN: Claes,Thoelen,Gregoir,Niyongabo, (33’ Knaepen),Kempeneers,Duric, Vandebosch (33’ Cuypers),Sax,Goffart,Deneuker.

DOELPUNTEN: 41’ Kuyks 1-0,42’ Goffart 1-1,71’ Yildiz 2-1,80’A.Spitz 3-1. (frba)

SPO-MOPERTINGE­N 7 - HENIS 1

SPOUWEN-MOPERTINGE­N: D.Coyette (79’ J. Martens),Jackers,D.Haenen (60’ Duelen),Lenaerts (46’ Winkels),Mombaerts (60’ Karakoruk),Boosten,N. Martens (60’Tans),Chouâ (46’ P.J.Smets),Schoubs (46’ Giovanni),Caraciollo (60’ J.Haenen),Sögütcü (60’ Tedeschi).

HENIS: Kristof Byloos,Kim Byloos (Schaeken),Schoefs, Castro,Steegmans (46’ Provo),Nelissen,Convents (46’ Gilissen),Van Kessel(46’ Molnar),Crommen,Meers (68’ Coenegrach­ts),Leonaers (46’ Kariuki).

DOELPUNTEN: 10’ D.Haenen 1-0,16’ Schoefs 1-1, 18’ N.Martens 2-1,19’ Caraccciol­o 3-1,21’ N.Martens 4-1,36’ Caracciolo 5-1,41’ Caracciolo 6-1,82’Tans 7-1. (nm)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium