Het Belang van Limburg

Borlées tegen olympisch podium

Kévin & Jonathan lopen sinds lang nog eens samen op de 400m

- BART SPRUYT

Kévin en Jonathan Borlée lopen vanavond om 22.20u Belgische tijd de 400m op de tweedaagse (vandaag en morgen) Diamond Leaguemeet­ing in Londen. Ze gaan er de strijd aan met Europees kampioen Pavel Maslak en het volledige olympische podium.

Oorspronke­lijk stond enkel Jonathan ingeschrev­en, maar ook Kévin besloot na zijn sterk BK nog deel te nemen. De Borlée-tweeling krijgt partij van het volledige podium in Londen: de Grenadiaan Kirani James (goud), de Dominicaan Liguélin Santos (zilver) en wellicht ook Lalonde Gordon (brons) uit Trinidad&Tobago. Ook de Amerikaan Tony McQuay (dit jaar al goed voor 44.72) en Europees kampioen Pavel Maslak kruipen in de startblokk­en.

Op het BK zondag in het Koning Boudewijns­tadion tankte Kevin Borlée alvast veel vertrouwen. Hij werd er Belgisch kampioen in 44”73, de snelste Europese jaartijd en de gedeelde vijfde wereldjaar­prestatie.

Zijn broer Jonathan liep op het BK de200mwaar­ophijmet20”38maar 5 honderdste­n boven zijn persoonlij­k record bleef. In Londen wil Jonathan, die dit seizoen nog niet sneller dan 45”57 liep, testen of hij klaar is voor het WK. Indien hij slecht presteert, overweegt hij om op het WK voor de 200m te kiezen.

“De 200m lopen op het WK is plan B”, legde Jonathan uit. “Ik ben na mijn olympische finale rechtstree­ks geplaatst voor het WK, maar vanavond wil ik onder de WK-limiet van 45”41 blijven. De eerste 300m is geen probleem, ik moet alleen de laatste 100m nog tot een goed einde zien te brengen.”

Het is van de 200m op de meeting in Rabat geleden dat de Borlée-broers een rechtstree­ks duel uitvochten. Jonathan was daar de sterkste. Dat de broers tegen elkaar uitkwamen op de baanronde is geleden van 7 september 2012 op de 400m op de Memorial Van Damme. Die wedstrijd werd toen gewonnen door Kévin Borlée die dankzij die overwinnin­g de Diamond-racejackpo­t meegritse.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Jonathan en Kévin Borlée op de Memorial in september vorig jaar.
FOTO PHOTO NEWS Jonathan en Kévin Borlée op de Memorial in september vorig jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium