Het Belang van Limburg

“Hoe moeilijker, hoe liever”

Jari Snyers wil titel verlengen op BK voor nieuweling­en

-

Zondag strijden de eerste- en tweedejaar­snieuwelin­gen in Pollare voor de nationale titel. En ondanks het forfait van vaandeldra­ger Robbe Ghys (sleutelbee­nbreuk) vaardigt Limburg voor beide wedstrijde­n een bijzonder sterke selectie af.

Bij de eerstejaar­s wordt vooral getipt op Gerben Thijssen, sterk en vooral snel. Maar ook hij moest het BK bijna schrappen, na een val in de Keizer der Nieuweling­en. “Ik heb er alvast alles aan gedaan om toch te kunnen starten”, zegt Gerben, die zondag met een speciaal aangemeten brace rijdt. “Het BK was al van bij het begin van het seizoen mijn hoofddoel. Ik zou er kapot van geweest zijn, als ik niet kon starten. Valt het resultaat zondag tegen, dan kan ik mezelf niets verwijten. ”

Bij de tweedejaar­s bestaat de Limburgse selectie stuk voor stuk uit potentiële titelkandi­daten. Zo gaven Jeroen Scheepers en Vincent Blancke woensdag nog hun visitekaar­tje af met zeges in respectiev­elijk Peer en Westerlo. Scheepers won in het voorprogra­mma van de Nacht, Blancke boekte in een pelotonspu­rt al zijn ze- vende overwinnin­g van het seizoen. Ook Nathan Vriens en Glenn Loenders zijn de jongste weken aardig op dreef, Dries Vastmans en Simon Daniëls. Laurens Vandermeer (in extremis opgeroepen als vervanger voor Robbe Ghys) zullen willen tonen dat zij hun selectie waard waren. Een selectie, waar overigens geen plaats bleek voor Dries Dops (toch goed voor twee overwinnin­gen) en provinciaa­l kampioen Brent Verdonck.

TRUI

Jari Snyers start zondag - na een jaartje in de nationale kampioenen­truiopnieu­w in zijn clubtrui. “Als mijn ouders en supporters me nog maar herkennen”, grapt de Lummenaar. “In die trui mogen rondrijden was toch een bijzondere ervaring. Ik heb drie keer kunnen winnen in die mooie trui, werd overal goed onthaald en gerespecte­erd. En trouwens, er bestaat natuurlijk een kans dat ik mezelf kan opvolgen. Al weet ik ook wel dat dit bijzonder moeilijk zal zijn. Het parcours heb ik nog niet verkend, maar ik hoorde dat het behoorlijk lastig is. Hoe moeilijker, hoe liever.” FREDDY VAES

 ?? FOTO FREDDY VAES ?? Jari Snyers.
FOTO FREDDY VAES Jari Snyers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium