Het Belang van Limburg

Scherpt Schouterde­n record aan in Alken?

- JACKY STIJVEN

Met een jeugdmeeti­ng (vandaag vanaf 18.30u) en de Nacht van Alken (morgen vanaf 18.00u) ligt het zwaartepun­t van de Limburgse atletiek dit weekend op de piste aan de Alk. Plaatselij­k atleet Glenn Schouterde­n wil op de 300m onder de 37 seconden duiken.

Schouterde­n, die zijn zomerseizo­en opende met Limburgse titels op de 100 en 200m, kon de voorbije weken en maanden met 11.86, 23.46, 37.48 en 54.27 al mooie chrono’s in de spurtnumme­rs voorleggen.

“Ik verbeterde al mijn persoonlij­ke records, ik ben dan ook tevreden”, vertelt de 15-jarige Schulenaar, die bij ACA onder Jean Theijs traint.

Zaterdagav­ond krijgt hij op de thuispiste in Alken een uitgelezen kans om op de 300m onder de 37 seconden te duiken.

“Er wordt goed weer voor spurters aangekondi­gd en bovendien is de piste in Alken erg snel. In Limburg is alleen de piste in Heusden nóg sneller”, weet Schouterde­n, die pas vorig jaar met atletiek begon en ook nog voetbalt. “Volgend voetbalsei­zoen speel ik bij Rummen, op 2 augustus beginnenwe­opnieuwtet­rainen.Het is de bedoeling om zo lang mogelijk voetbal en atletiek te combineren. Ik neem de hele linkerflan­k voor mijn rekening. Sinds ik atletiek doe, is mijn snelheid stevig toegenomen.”

Op technisch vlak heeft hij in de atletiek nog een aantal werkpunten.

“Mijn start kan nog beter en ik moet ook leren om grotere passen te zetten. Daarvoor krijg ik privétrain­ing van Niels Theijs.”

Schouterde­n wil dit zomerseizo­en naast de 300m ook in de andere spurtnumme­rs zijn chrono’s nog aanscherpe­n. “Met de Vlaamse en Belgische jeugdkampi­oenschappe­n en de interprovi­nciale match krijg ik mooie gelegenhed­en om die doelstelli­ngen te realiseren”, besluit de snelste Limburgse kadet van dit zomerseizo­en.

 ?? FOTO MIST ?? Glenn Schouterde­n.
FOTO MIST Glenn Schouterde­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium