Het Belang van Limburg

Horeca Limburg gelooft niet in 1.800 toeristisc­he Salk-jobs

- CV

“We zijn blij met SALK, tevreden dat er iets gebeurt voor de toeristisc­he sector maar we geloven niet dat de huidige plannen 1.800 jobs gaan opleveren”, reageert Filip Vanheusden van Horeca Limburg op de voorstelle­n die de sluiting van Ford moeten opvangen. Dat de meeste toeristisc­he centen naar het nieuwe vakantiepa­rk Terhills gaan, vinden ze helemaal een foute keuze.

“De voorbije jaren zijn er geen bijkomende overnachti­ngen geweest in Limburg. De vakantiepa­rken hebben zelfs overnachti­ngen verloren, er is een verschuivi­ng richting de Bed & Breakfasts. Dus twijfelen we er serieus aan of er nog een vakantiepa­rk moet bijkomen”, benadrukt Filip Vanheusden van Horeca Limburg. “Die plannen voor het vroegere Center Parcsterre­in in Dilsen-Stokkem zijn er trouwens al twintig jaar. Maar er is nooit een privé-investeerd­er gevonden die ze uiteindeli­jk wilde realiseren. Moet dat park er dan nu echt komen omdat het gesubsidie­erd wordt?”

Kritisch

SALK meent 1.800 nieuwe jobs uit de toeristisc­he industrie in Limburg te kunnen puren. Ook dat vindt Vanheusden maar moeilijk te geloven. “Waar ga je die halen? Neen, wij staan behoorlijk kritisch tegenover de huidige plannen en vinden dat men samen met de ondernemer­s aan tafel moet gaan zitten. De aanwezige toeristisc­he sector moet je verder uitbouwen en versterken. In plaats van één groot project neer te poten.”

Fietsroute

“We moeten gaan voor initiatiev­en die Limburg aantrekkel­ijker maken bij de toeristen, die mensen naar hier lokken”, meent hij. En wat kan dat dan concreet zijn, hoe ronselen we meer vakantiega­ngers? “Goede vraag. Dat moeten we samen bekijken.” Op promotie wil Vanheusden in elk geval volop inzetten. “Daar wordt nu nog te weinig aandacht aan besteed. We moeten Limburg op de toeristisc­he markt verkopen, zeker ook in het buitenland. Onze troeven uitspelen. Wat die zijn? We zijn een trendsette­r met het fietsroute­netwerk, er is de prachtige natuur en persoonlij­k vind ik dat we een mooie kern hebben met Hasselt als winkelstad”, beschrijft de uitbater van de Hasseltse taverne Het Borrelhuis.

 ?? Foto SM ?? Filip Vanheusden.
Foto SM Filip Vanheusden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium