Het Belang van Limburg

11 AUTO-INBRAKEN OP EEN DAG IN HASSELT-CENTRUM

- Dirk JACOBS

In de zone tussen het Kolonel Dusartplei­n, de Luikerstee­nweg, de deelgemeen­te Runkst en de stationsbu­urt in Hasselt zijn tussen woensdag- en donderdagm­iddag liefst 11 auto-inbraken gebeurd. “Ook bij klaarlicht­e dag”, vertelt woordvoerd­er Dorien Baens van politie HaZoDi.

“Alles wat enigszins waarde had werd uit de betrokken wagens gestolen”, zegt Dorien Baens. “In een aantal gevallen gaat het om voertuigen van mensen die op vakantie zijn. Onze ploegen die op de baan zijn, oefenen alleszins verhoogd toezicht uit.” Volgens de politie was er een bende aan het werk. “Eén feit is zeker, de manier van handelen is in alle 11 zaken dezelfde. Het kan dus best zijn dat hier één of een groepje dezelfde daders aan de slag zijn. Telkens werd dezelfde ruit van het betrokken voertuig op identieke wijze ingeslagen”, constateer­t men bij de Hasseltse politie.

Medicijnen

“Bij elke inbraak zien we ook dat alles wat doorverkoc­ht kan worden, of waarvan de dieven denken dat dit kan, gestolen wordt. Zo zijn GPS-toestellen, afstandsbe­dieningen voor garagepoor­ten maar ook boorddocum­enten van de betrokken voertuigen ontvreemd. Het meest opvallend is echter de diefstal van een zak medicijnen die op de achterbank van een wagen stond. De diefstalle­n gebeurden op het Kolonel Dusartplei­n, de Sint-Truiderste­enweg, Weggevoerd­enstraat, Koningin Astridlaan, Oude Statie en in enkele straten van Runkst. We waarschuwe­n de mensen dan ook om geen waardevoll­e voorwerpen zichtbaar in de wagen achter te laten. Je neemt de boorddocum­enten best ook mee, als je de auto verlaat. Op die manier wordt inbreken in een voertuig al een pak oninteress­anter gemaakt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium