Het Belang van Limburg

“Deze mensen kijken niet op een cent meer of minder”

CRUISESCHE­PEN MEREN STEEDS VAKER IN HASSELT AAN

- Dirk JACOBS

JAARLIJKS LEGGEN NU AL EEN VIER TOT VIJF GROTE BOTEN AAN

Hilde Claes

Het cruiseschi­p ‘Antonio Belucci’ is gisterenmi­ddag met 109 passagiers aan boord aangemeerd in de Hasseltse kanaalkom. Hasselt blijkt trouwens steeds vaker op het programma te staan van meerdaagse bootreizen door Nederland en België. “Jaarlijks leggen nu al een vier tot vijf grote boten aan”, zegt burgemeest­er Hilde Claes.

“Er zijn twee aanlegstei­gers in de stad, een in de kanaalkom, een andere aan de oever van het Albertkana­al”, zeggen kapiteins Popke Dillingh en Kees Huijsman van de ‘Belucci’. “Onze reisorgani­sator ‘Feenstra riviercrui­ses’ is gespeciali­seerd in dit soort trips in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserlan­d en Luxemburg.” “Onze gasten zijn gemiddeld 70 jaar. In Hasselt zijn we donderdagm­iddag rond 12 uur aangemeerd en na hun middagmaal kunnen onze gasten de stad bezoeken. Ongeveer 80 mensen kozen voor een excursie met het jenevertra­mmetje. We hebben hen onder meer een bezoek aan het nationaal jenevermus­eum aangeraden, daar staat Hasselt toch voor bekend. Maar ook dat de stad ‘Hoofdstad van de smaak’ is, met honderden horecazake­n bij mekaar, is hen duidelijk gemaakt”, aldus de kapiteins.

Citytrip

“Onze toeristisc­he dienst levert ook extra inspanning­en naar deze groep van organisato­ren”, weet burgemeest­er Hilde Claes. “Het uitspelen van Hasselt als perfecte bestemming voor een citytrip past hier helemaal in. Jaarlijks leggen nu al een vier tot vijf grote boten aan. Vergeet niet dat dit telkens grote groepen zijn, die echt op vakantie zijn en dan niet kijken op een cent meer of minder. Deze mensen zien onze handelaars heel graag toestromen.”

Jacuzzi

De cruisevaar­ders scheepten vier dagen eerder in, in Arnhem en geraakten via tussenstop­s in Cuijk, Roermond en Maastricht in Hasselt. Vrijdagoch­tend vaart de boot naar Antwerpen vandaar verder naar Veere, Hellevoets­luis, Willemstad en Schoonhove­n om weer in Arnhem te eindigen. Meevaren kan vanaf 1.280 euro per persoon, inclusief maaltijden, verblijfko­sten en een plaatsje in de jacuzzi en op het zonnedek.

 ?? Foto Serge MINTEN ?? De gasten van de ‘Antonio Belucci’ genieten van het middagmaal. Achteraf is er tijd voor een bezoek aan Hasselt of kunnen de gasten even verpozen in de bar of de jacuzzi.
Foto Serge MINTEN De gasten van de ‘Antonio Belucci’ genieten van het middagmaal. Achteraf is er tijd voor een bezoek aan Hasselt of kunnen de gasten even verpozen in de bar of de jacuzzi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium