Het Belang van Limburg

Er is weer een bal op de tv

Nieuw voetbalsei­zoen op televisie ie

- TOM VETS

BRUSSEL - Na enkele nkele voetballuw­e weken mag de voetbalsup­porter weldra weer voor het scherm postvatten. Niet alleen in de Jupiler Pro League, ook in het buitenland en de Champions League staan de spelers in de startblokk­en. Wij lijsten alvast op wat u waar kunt zien.

VTM: STADION

Wat? Uitgebreid­e samenvatti­ngen van de gespeelde matchen in de Jupiler Pro League. Met reacties, interview, reportages (over onder andere provinciaa­l voetbal) en hoogtepunt­en van Belgen in het buitenland. Wie? Tom Coninx en Maarten Breckx presentere­n afwisselen­d. Nieuw? Elke vrijdag is er ook een interview met een belangrijk­e speler die zich in de schijnwerp­ers speelde. Op zaterdag uitgebreid verslag van de gespeelde wedstrijde­n, en vanaf 1 september zit ‘Stadion’ op zondag in een nieuw jasje: Naast alle zondagweds­trijden, staat een vierkoppig panel van experts paraat voor een analyse en discussie over het voetbalgeb­euren: Aad de Mos, Jan Dewijngaer­t, Dirk Deferme en een wisselende vierde praatgast. Wanneer? Vanaf 26 juli, vrijdag om 22.50 uur, zaterdag om 22.55 uur en zondag om 23.10 uur.

2BE: CHAMPIONS LEAGUE

Wat? Van elke speeldag worden live wedstrijde­n én ruime samenvatti­ngen uitgezonde­n. De Champions League-avonturen van Anderlecht en Zulte-Waregem worden op de voet gevolgd. Meestal op dinsdag en woensdag om 20.45 uur. Het is echter nog te vroeg om een kalender te geven. Voorsmaakj­e? Op 7 augustus is er al Zulte Waregem-PSV, uit de derde kwalificat­ieronde

VIER: RODE DUIVELS

Wat? De zender brengt twee zeer cruciale interlands, in aanloop naar het WK 2014. Wanneer? Schotland-België op vrijdag 6 september, en KroatiëBel­gië op vrijdag 11 oktober. Wie? Omkadering is nog onbekend.

CANVAS: EXTRA TIME

Wat? Voetbaltal­kshow waarin Frank Raes en Filip Joos, met de hulp van gasten, reportages en een live-publiek gedurende 45 minuten de vinger aan de pols houden van de voetbalact­ualiteit. Met gesprekken, wedstrijdb­eelden, ‘de beelden van het weekend’, enzovoort. Wanneer? Vanaf maandag 29 juli om 21.30 uur (herhaling dinsdag om 15.47uur). Wie? De gasten zijn Marc Degryse, Gert Verheyen, Johan Boskamp, Peter Vandenbemp­t en Wesley Sonck.

CANVAS: EUROPA LEAGUE

Wat? Canvas mag als eerste elke speeldag een wedstrijd kiezen. Achteraf zijn er lange samenvatti­ngen. Play-offs (met Racing Genk) op 22 en 29/8, eerste speeldag op 19/9. En ook nog: Vriendscha­ppelijke interland België-Frankrijk (14/8) en België-Wales (15/10).

SPORTING TELENET

Wat? Ook tijdens het seizoen 20132014 ziet u live alle matchen van de Jupiler Pro League. Zelfs meerdere wedstrijde­n tegelijk via de diverse kanalen. Alle toppers krijgt u in HD. Ook Europese matchen worden uitgezonde­n: Premier League & FA Cup (Engeland), Bundesliga & DFB Pokal (Duitsland), Eredivisie & KNVB Beker (Nederland), Serie A & Coppa Italia (Italië), Spaanse Supercup & bekerfinal­e, enzovoort. Europa League, kwalificat­iewedstrij­den, voorbereid­ingstoerno­oien, enzovoort zijn ook te bekijken via Sporting Telenet. Extra? Sporting Live, elke weekdag krijgt de voetballie­fhebber een halfuur voetbalact­ualiteit met een analist in de studio. Wie? Commentato­ren Peter Morren, Filip Joos, Luc Van Doorslaer en Bram Lambert zijn de belangrijk­ste pionnen. Marc Degryse en Eddy snelders maken de analyses. Prijs? Sporting Telenet is verkrijgba­ar vanaf 16,15 euro. Wie de eerste drie maanden online bestelt, betaalt slechts tien euro per maand.

BELGACOM: 11

Wat? 240 gratis wedstrijde­n, waarvan 180 uit de Jupiler Pro League (vijf wedstrijde­n gratis op zaterdag), tot 31 wedstrijde­n van de play-offs, waaronder minimum vier van de play-offs 1, en zestig wedstrijde­n uit tweede klasse met onder andere thuiswedst­rijden van R. Antwerp F.C. Waar? Gratis te volgen op Belgacom 11 en de kanalen 600 tot 605 van Belgacom TV. De wedstrijde­n op 11 zijn ook te bekijken op pc, tablet en smartphone via de applicatie TV Overal. Die applicatie is beschikbaa­r op Google Play of in de Apple App Store. Wie? Peter Vandenbemp­t, Wilfried Mostinckx, Nicolas De Brabander (commentaar). Gert Verheyen, Wim De Coninck en Franky Van der Elst (analyses).

BELGACOM: 11+

Wat? Vanaf september brengt Belgacom 11+ live de Engelse League Cup. Daaraan nemen de Premier League en 72 teams van de Football League deel. Belgacom 11+-abonnees kijken ook achter de schermen van Manchester United en Manchester City. Daarnaast zijn er matchen van de Champions League, het Spaanse kampioensc­hap en Copa del Rey. Nieuw? Om nog meer wedstrijde­n in HD te kunnen uitzenden, biedt Belgacom drie extra HD-zenders aan. De abonnees vinden die zenders op de kanalen 611 tot 613. Prijs? Belgacom 11 is gratis voor klanten van Belgacom tv. Voor 11+ betaalt u 9,95 euro per maand.

 ?? Foto’s VTM/VRT/HBvL/Belga ?? Tom Coninx, Frank Raes, Peter Morren en Peter Vandenbemp­t zullen de komende weken veel voetbal brengen.
Foto’s VTM/VRT/HBvL/Belga Tom Coninx, Frank Raes, Peter Morren en Peter Vandenbemp­t zullen de komende weken veel voetbal brengen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium