Het Belang van Limburg

Robin Frijns: geen GP2 en voorlopig geen F1

-

Robin Frijns (21) heeft geen auto meer voor het GP2-kampioensc­hap. De Limburger beschikt niet over een budget maar werd de laatste tijd race per race opgeroepen bij het Hilmerteam, dat hij een overwinnin­g schonk in Barcelona. Deze week strikte Hilmer evenwel een betalende rijder, de Brit Adrian Quaife-Hobbs. Frijns valt zo uit de boot.

“Zo, dat was het dan. Geen geld, geen stuur! Kampioensc­happen winnen is niet genoeg. Veel succes aan alle GP2jongens!” twitterde Frijns.

Even ging in Boedapest het gerucht dat Frijns vanaf Francorcha­mps aan het stuur van de F1-bolide van Sauber zou zitten. Nico Hulkenberg is daar immers niet betaald en liet zijn contract ontbinden. De Duitser ontkent evenwel de geruchten dat hij niet meer zal rijden. “Onzin. Ik werk dit seizoen af met Sauber. De toekomst is open, met mijn management bekijk ik alle opties, waaronder Sauber”, aldus Hulkenberg.

Frijns is derde rijder bij Sauber en reed onlangs anderhalve dag met de F1-bolide in de Young Driver Test in Silverston­e.

MC

Uitdager voor Todt - FIA-voorzitter Jean Todt krijgt wellicht een uitdager bij zijn herverkiez­ing. David Ward, een voormalige medestande­r van Todts voorganger Max Mosley, wil de handschoen opnemen.

Vrouw als F1-paus? - Bernie Ecclestone (82) heeft een hint gegeven dat zijn opvolger weleens een vrouw kon zijn. Dat moet dan gaan over Monisha Kaltenborn, een Oostenrijk­se van Indische origine die momenteel Sauber leidt. “Waarom geen vrouw? Ik kan me dat zeker voorstelle­n. Ik vind dat vrouwen over het algemeen niet zo’n grote ego’s hebben. En ze moeten niet gaan golfen alvorens een belangrijk­e deal te sluiten. Vrouwen werken harder om dezelfde erkenning te krijgen als mannen. En omdat hun ego minder belangrijk is, zijn ze minder emotioneel als ze beslissing­en nemen”, meent Ecclestone.

Straffen voor slechte pitstop - F1-teams krijgen vanaf nu 10 strafplaat­sen als ze hun wagens na een pitstop laten wegrijden met een wiel los. Bovendien mogen cameralui niet meer in de pitstraat en wordt de snelheid in de pitlane vertraagd tot 80 km/u. De maatregele­n volgen op het ongeval waarbij een losgeslage­n wiel van Mark Webber een cameraman raakte. MC

 ?? FOTO HBVL ?? Robin Frijns.
FOTO HBVL Robin Frijns.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium