Het Belang van Limburg

DIEFSTALLE­N

-

BILZEN

gestolen > Op de Markt in een in café. Bilzen Daarin is een stak handtas veel geld: 1.600 Engelse pond en 450 euro. (maw)

GENK

> Uit een tuinhuis aan een huis in de Oostlaan zijn woensdag een bromfiets en een fiets gestolen. (maw)

HAMONT-ACHEL

> in een kapsalon aanAchelpo­ort is donderdago­chtend rond vijf uur ingebroken. De inbrekers haalden zo’n 200 euro uit de geldlade. (maw)

HOESELT

> De twee Polen die woensdagna­middag werden ingerekend voor een winkeldief­stal in een warenhuis in Hoeselt, zijn weer vrij. Ze mochten na verhoor beschikken. (maw) HOUTHALENH­ELCHTEREN

> Op de parking van Kelchterho­ef in de Binnenvaar­tstraat is woensdagav­ond een

motor gestolen. De MBK-motor 125cc verdween toen de eigenaar uit Herstal even weg was. Hij had de sleutels op de motor laten steken. (maw)

LEOPOLDSBU­RG

> Op de Hamsesteen­weg in Leopoldsbu­rg is woensdagav­ond ingebroken in een huis. De daders stalen er juwelen. (maw)

LUMMEN

> In de Kraaibergs­traat in Lummen zijn dieven woensdagav­ond in een huis geraakt via het kattenluik in de garage. Ze stalen er een motor en kleding. (maw)

MAASMECHEL­EN

> In deVlinders­traat is donderdagn­amiddag een inbraak vastgestel­d in een huis. De buit van de daders is nog niet bekend. (maw)

DIEST

> Op de Overstraat hebben woensdag, kort voor de middag, twee vrouwen een automobili­st staande gehouden. Terwijl de ene vrouw uitleg gaf over een petitie die ter onderteken­ing werd voorgelegd, jatte de andere de iPhone van de man. (tb)

> Woensdagna­middag rond 14.15 uur stapten in een winkel op de Ketelstraa­t twee vrouwen binnen. Via een afleidings­manoeuvre wist één van hen met een handtas aan de haal te gaan. De benadeelde is een 30-jarige vrouw uit Herk-de-Stad. Vermoedeli­jk dezelfde vrouwen hebben even later toegeslage­n in een boetiek op de KoningAlbe­rtstraat. Daar maakten zij een laptop buit. (tb)

SCHERPENHE­UVEL

> Dieven drongen binnen in de stadsmagaz­ijnen door een ruit in te gooien. Zij hebben er een steekkarre­tje gestolen dat ze gebruikten om de buit van een diefstal in het vlakbij gelegen containerp­ark te vervoeren. De feiten zijn woensdagmi­ddag rond 12.30 uur vastgestel­d. (tb)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium