Het Belang van Limburg

Club jaagt op eerste titel sinds 2005

Victor Vazquez met Club Brugge op jacht naar eerste titel sinds 2005

- ALEXANDER VEREECKEN

Vanavond trappen Club Brugge en Charleroi in het Jan Breydelsta­dion het nieuwe voetbalsei­zoen op gang. Victor Vazquez voelt zich ondanks een klein knieproble­em top en kijkt reikhalzen­d uit naar zijn derde seizoen bij blauw-zwart. “Ik wil dit jaar een sleutelfig­uur zijn”, zegt de Spanjaard. Hoe gaat het met je knie,Victor?

“Het gaat beter. Ik heb de afgelopen dagen hard gewerkt in de fitness en kan aansluiten bij de groep. De wedstrijd tegen Charleroi komt normaal niet in het gedrang. Ik begin hier aan mijn derde seizoen en heb er zin in. Fysiek en mentaal voel ik me top. Ik ken de tegenstand­ers beter en beter. Hopelijk wordt dit mijn beste seizoen bij Club Brugge.” Is de ploeg klaar voor de competitie­start?

“De voorbereid­ing was goed. We hebben een goede stage gehad in Manchester en ook in Westkapell­e hebben we hard getraind. We zijn er klaar voor, maar moeten op onze hoede zijn. Iedereen denkt dat het tegen Charleroi een makkelijke opener wordt. Niets is minder waar. Die jongens zullen ook met heel veel zin aan het seizoen beginnen.” Je zal tegen Charleroi de aanvoerder­sband niet dragen.Je zei in Manchester nochtans dat die je beter zou doen spelen.

“Het is niet zo dat ik per se aanvoerder wil zijn. Het maakt niet uit wie die band draagt. Het is wel zo dat ik een sleutelfig­uur in het elftal wil zijn. Ik wil belangrijk zijn voor de ploeg en heb momenteel wel het gevoel dat ik dat ben.” Vorig jaar was je belangrijk met je assists voor Bacca.Nu zal je vooral De Sutter moeten bevoorrade­n.Vinden jullie elkaar al een beetje?

“Ik heb de afgelopen dagen vooral binnen gewerkt en stond dus nog niet veel met hem op het veld. Maar Tom kent mijn kwaliteite­n en ik die van hem. Hopelijk kunnen we elkaar beter maken. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het goed komt enkijkerna­aruitommet­hemsamen te spelen.” De Sutter is toch een heel ander type dan Bacca.Hoe beïnvloedt dat jouw spel?

“Het is niet zo dat ik mijn spel zal moeten veranderen. Ik zal me gewoon meer moeten aanpassen aan zijn kwaliteite­n. We weten allemaal dat Tom veel ervaring heeft en de Belgische competitie door en door kent. Hij is, net als Bacca, een goaltjesdi­ef. Dat is dus al niet zo’n groot verschil. Het klopt wel dat Tom meer de combinatie opzoekt, terwijl Bacca meer in de diepte duikt. Voor mij maakt dat niet zoveel uit, want we hebben nog altijd Refaelov en Lestienne die ik diep kan sturen.” Jullie worden door velen naar voor geschoven als dé titelfavor­iet.Wat is er bij Club Brugge dit jaar anders waardoor het wel zou kunnen lukken?

“In mijn ogen is er niet veel veranderd. We hebben nog steeds dezelfde basis. Met Donk en Bacca zijn er twee belangrijk­e spelers vertrokken, maar de club heeft heel goede transfers gedaan. De coach en de centrale as is nog grotendeel­s aanwezig. Als men zin heeft om ons het etiket van topfavorie­t op te kleven, mag dat. Jullie zullen misschien denken: Anderlecht heeft wat sterkhoude­rs verloren, dus Club Brugge is nu meer dan ooit favoriet. Anderlecht, Genk en Standard blijven goede teams, maar het zal vooral aan onszelf liggen of we kampioen spelen of niet. Het is nog veel te vroeg om over de titel te spreken. We zullen er alles aandoenomd­ietepakken.Datkan echter alleen als we wedstrijd per wedstrijd winnen. Dat moeten we zelf doen. We moeten dus enkel naar onszelf kijken.”

 ??  ?? Vanavond 20.30u Club Brugge - Charleroi
Onze analisten “Het is nu of nooit voor Club”
Vanavond 20.30u Club Brugge - Charleroi Onze analisten “Het is nu of nooit voor Club”
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? dion kunnen verlaten.
dion kunnen verlaten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium