Het Belang van Limburg

Ezekiel trapt Rouches naar derde voorronde

Standardvo­orzitter speelt de fans met succes uit elkaar

-

Standard heeft zich zonder problemen geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Groots was de prestatie niet. Zondag tegen KV Mechelen zal het beter moeten. Vainqueur wordt zwaar gemist. Belangrijk­er was wat er zich in de tribunes afspeelde. Het verbale protest tegen Roland Duchâtelet werd in de kiem gesmoord door het overgrote deel van het publiek dat zijn ontslag niet meer eist. Een overwinnin­g voor Duchâtelet die met zijn sportief beleid de Standard-fans uit elkaar heeft gespeeld.

Het was inderdaad uitkijken hoe het massaal opgekomen publiek trainer Guy Luzon en voorzitter Roland Duchâtelet voor de eerste thuismatch zou ontvangen. De tribunes sloten bij het startsigna­al hun ploeg al snel als vanouds in de armen en bleef positief. Het protest bleef beperkt. Er hingen wel enkele spandoeken tegen Roland Duchâtelet. Toen een deel van het publiek ‘Duchâtelet ontslag’ scandeerde, werd hen prompt het zwijgen opgelegd met een striemend fluitconce­rt van de andere toeschouwe­rs. Een duidelijk bewijs dat de Standardvo­orzitter erin geslaagd is de fans van de Rouches uit elkaar te spelen. De meerderhei­d van de 21.000 fans in de tribunes eist niet langer zijn ontslag. Het pleit lijkt beslecht. De Standardvo­orzitter krijgt steeds meer fans op de hand al moeten de resultaten nu ook nog volgen.

BULOT SCOORT

Het was verder ook uitkijken naar het vormpeil dat Standard etaleerde op drie dagen van de competitie­start tegen KV Mechelen. Daar komen Kanu en Ezekiel, die nu op de bank startten, zeker weer in de basis. Op het veld zetten de Rouches vroeg druk en met een snelle balcircula­tie probeerden ze de IJslanders te versmachte­n. Dat offensief bloedde echter al na een kwartier dood. Was het te warm, of kon Standard nog niet beter? Centraal op het middenveld was het duidelijk nog zoeken. De tandem Buyens-Vainqueur zet daar normaal de lijnen uit, bepaalt ook hoe hoog Standard speelt. En dat was voor Cissé, de vervanger van de geblesseer­de Vainqueur, duidelijk nog wennen. Toen bleek dat het lontje van het Standardle­gioen nog erg kort is. De spelers werden al snel uitgeflote­n omdat het op het veld niet genoeg vooruit ging. Het was Frédéric Bulot die hen met een strak schot het zwijgen oplegde toen hij er in de 26ste minuut 1-0 van maakte.

TWEEMAAL EZEKIEL

Na de rust werd het helemaal eenrichtin­gsvoetbal en kwamen de arme IJslanders nauwelijks nog over de helft. Standard speelde echter te traag en te inspiratie­loos om openingen te forceren. Luzon bracht er dan Ezekiel toch maar in en die maakte er al snel 2-0 van. Genoegvoor­Standardom de concentrat­ie te verliezen zodat Reykjavik kon scoren na mistasten van Opare en Kawashima, 2-1. Voor de tribunes meteen het sein om de terugkeer van Sinan Bolat te eisen. Voordien had ook Biton het al moeten ontgelden van het Standardpu­bliek. Ezekiel temperde de opkomende onvrede echter snel met zijn tweede van de avond, 3-1.

Tegen KV Mechelen zal het zondagavon­d veel beter moeten om de onrustige en hongerige Standardfa­ns op hun wenken te bedienen.

LUC MARTENS

 ??  ??
 ?? FOTO BELGA ?? Ezekiel viert zijn tweede doelpunt van de avond.
FOTO BELGA Ezekiel viert zijn tweede doelpunt van de avond.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium