Het Belang van Limburg

Geen aparte camping voor Hells Angels in Leopoldsbu­rg

300 KAMPEERDER­S MELDEN ZICH VOOR HARLEY DAVIDSON-TREFFEN

- SB

LEOPOLDSBU­RG - Gisteren zijn de eerste ‘bikers’ gearriveer­d op de camping voor het Harley-weekend. In tegenstell­ing tot wat eerder gezegd was, is er toch geen aparte camping voor de Hells Angels. “Uit praktische overweging­en was het niet haalbaar”, zegt organisato­r André Ceusterman­s. Uit vrees voor confrontat­ies heeft hij aan de rivalisere­nde motorbende Satudarah wel gevraagd om weg te blijven.

De organisato­ren van het jaarlijkse Harley-treffen hebben aan de motorbende Satudarah gevraagd om dit jaar niet naar Leopoldsbu­rg te komen. Vorig jaar werd de camping van het festival, dat dit weekend plaatsvind­t, afgeschaft uit schrik voor een clash tussen de Satudarahs en de Hells Angels. Dit jaar is er wel een camping. Driehonder­d motorliefh­ebbers schreven zich er gisteren in. Een eerder geplande aparte camping voor Hells Angels kwam er uiteindeli­jk niet.

Organisato­r André Ceusterman­s voorzag dit jaar kampeerrui­mte voor ongeveer 750 gasten. Uiteindeli­jk schreven 300 kampeerder­s zich in. Dat is beneden de verwachtin­g, maar toch een vooruitgan­g, want vorig jaar was er niet eens een camping. Uit schrik voor conflicten tussen Hells Angels en Satudarah MC. Maar deze laatste werd gevraagd om weg te blijven. “We hebben Satudarah dit jaar gevraagd weg te blijven, en uit respect voor de organisati­e gaan ze dat ook doen. Ze gaan wel vragen om volgend jaar terug te komen”, vertelt Ceusterman­s. Geen enkele Satudarah meldde zich gisteren voor de camping.

Geen aparte camping

De organisati­e wou ook een aparte camping voor de Hells Angels dit jaar. “Hen apart houden, is heel belangrijk, zodat de mensen weer naar de camping trekken. Misschien kunnen we dan in de toekomst weer allemaal samen op een terrein liggen. Maar dit jaar doen we het even rustig aan”, zei Ceusterman­s gisterenmi­ddag. ‘s Avonds klonk het alweer anders. “Het oorspronke­lijke plan om de Hells Angels op een aparte camping te huisvesten, is om praktische redenen afgeblazen. Vandaar dat de groep zich verspreid heeft over een 3-tal verschille­nde plaatsen. Ook op de camping van Leopoldsbu­rg hebben er een 15-tal Hells Angels en Red Devils hun tenten tussen de andere gasten opgeslagen.”

Afgeslankt

Bij de andere Harley-liefhebber­s ging het er gisteren gemoedelij­k aan toe. Voornameli­jk buitenland­ers gingen eerst hun tentje opzetten op het nieuwe kampeerter­rein in de Guido Gezellestr­aat om nadien te verbroeder­en in het centrum. Vanaf 15 uur was dat gedeelteli­jk autovrij gemaakt. Voor de plaatselij­ke horeca belooft het een topweekend te worden. Het feestprogr­amma op het terrein is wel afgeslankt. Geen optredens met livebands, wel een kleinere feesttent met een dj. Opvallend is verder dat steeds meer motards naast hun Harley Davidson nog een auto, caravan of motorhome laten meerijden om de bagage te vervoeren wat extra comfort oplevert. Zo heeft Guido Kample een kleine aanhangwag­en aan zijn motor gekoppeld met twee veldbedjes en degelijke kampeersto­eltjes. Hij vertrok vanuit de Oostkanton­s en heeft er een rit van 130 km opzitten. “Voor de 20ste keer ben ik hier”, lacht de beroepsmil­itair. “Morgen gezellig wat rondjes rijden en met andere motorvrien­den verbroeder­en op de terrasjes”.

 ??  ?? Foto DD
Foto DD
 ??  ?? De campings in Leopoldsbu­rg liepen gisteren in de loop van de namiddag vol met Harley Davidson-liefhebber­s. Foto Dick DEMEY
De campings in Leopoldsbu­rg liepen gisteren in de loop van de namiddag vol met Harley Davidson-liefhebber­s. Foto Dick DEMEY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium