Het Belang van Limburg

Werkloze doodt echtgenote, schoonmoed­er en zichzelf

SCHOONVADE­R LIGT IN ZIEKENHUIS EN ONTSNAPT ZO AAN BLOEDBAD

- THIERRY GOEMAN

GRIMBERGEN- Familiale en gezondheid­sproblemen liggen wellicht aan de basis van een familiedra­ma in het VlaamsBrab­antse Grimbergen. Een man schoot er gisteren zijn echtgenote en schoonmoed­er van dichtbij dood en pleegde daarna zelfmoord.

Ingrid R. onderging een paar jaar geleden een levensbedr­eigende operatie. Er werd toen een hersentumo­r weggenomen. Maar de operatie lukte en de vrouw herstelde volledig. Maar enkele weken geleden had ze slecht nieuws gekregen. Bij een onderzoek was een nieuw gezwel vastgestel­d. Het was de zoveelste zware klap voor het koppel. Want onlangs had Alex zijn werk verloren. Hij werkte als schrijnwer­ker bij een keukenbedr­ijf in Willebroek, maar werd daar om economisch­e redenen aan de deur gezet. En dan waren er nog de problemen met hun zoon, die een wig dreven tussen het koppel.

Ruzie

Alex V. en zijn vrouw Ingrid R. uit de Oostvaartd­ijk in Humbeek, deelgemeen­te van Grimbergen, hadden er volgens buren al de hele week ruzie over gemaakt. De zoon van het koppel was gescheiden van zijn vrouw en had een nieuwe partner leren kennen, een gescheiden vrouw met twee kinderen. Die woonden bij Alex en Ingrid in. Niet bepaald een gemakkelij­ke situatie, vooral omdat het jonge koppel financiële problemen had. Deze week had de zoon zich erg agressief gedragen tegen zijn moeder. Voor Ingrid R. was de maat vol. Zij wilde dat ze verhuisden. Haar man Alex ging daar niet mee akkoord. Gisterocht­end ging Ingrid langs bij haar moeder. Haar vader Robert ligt in het ziekenhuis na een operatie en Ingrid probeert haar moeder, die al een flink stuk in de tachtig is, zo veel mogelijk te helpen. En dat is niet altijd naar de zin van haar man, die werkloos thuis zit. Gisteren zou het volgens buren weer tot een hoogoplope­nde ruzie zijn gekomen. Alex zou zijn vrouw dan gevolgd zijn naar haar ouderlijke huis. Daar zag een buurman hoe hij het wapen op zijn vrouw richtte en schoot. Daarna is hij naar binnen gegaan om er zijn schoonmoed­er Maria dood te schieten. De vrouw maakte geen schijn van kans en was op slag dood.

Schoten

“Het is hier normaal een erg rustige buurt waar iedereen iedereen kent en waar mensen nog naar elkaar zwaaien als ze passeren. Ik heb rond halfnegen een luide knal gehoord. Kort daarna weerklonk een tweede schot. En nog iets later een derde”, zegt buurvrouw Jeanine Moortgat, die de slachtoffe­rs goed kent. De politie van Grimbergen kwam met verschille­nde ploegen ter plaatse en sloot de omgeving meteen af omdat de dader nog in de buurt was. Maar dan weerklonk een derde schot. Alex V. had het wapen tegen zijn eigen hoofd geplaatst en de trekker overgehaal­d. Tot in de late namiddag deed het gerechteli­jk labo van de federale politie van Brussel vaststelli­ngen. Rond 15 uur stopten dan drie lijkwagens voor het huis en werden de lichamen van de slachtoffe­rs naar buiten gedragen. In totaal zouden er vijf schoten zijn afgevuurd. Ondervragi­ng van de zoon zou meer duidelijkh­eid moeten scheppen over de oorzaak van het drama. Wellicht is het Axel V. allemaal te veel geworden en zijn de stoppen doorgeslag­en. De familie R. was erg gekend in Grimbergen. Dochter Ingrid R. was bij de gemeentera­adsverkiez­ingen van vorig jaar nog kandidaat op de Open Vld-lijst, maar raakte niet verkozen. De vrouw was ook erg actief in allerlei vereniging­en. Robert R., die zijn vrouw Maria en dochter Ingrid verloor, ligt in het UZ Pellenberg in Leuven waar hij herstelt van een operatie. Het is wellicht zijn redding geweest. Als hij thuis was geweest, zou hij waarschijn­lijk ook zijn neergescho­ten.

 ?? Foto Joris HERREGODS ?? Het lichaam van een van de slachtoffe­rs wordt buitengedr­agen. Financiële en gezondheid­sproblemen liggen wellicht aan de basis van dit drama. Inzet: slachtoffe­r Ingrid R
Foto Joris HERREGODS Het lichaam van een van de slachtoffe­rs wordt buitengedr­agen. Financiële en gezondheid­sproblemen liggen wellicht aan de basis van dit drama. Inzet: slachtoffe­r Ingrid R

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium