Het Belang van Limburg

Staking na moord op oppositiel­eider

VLUCHTVERK­EER VAN EN NAAR TUNESIË MET ÉÉN DAG UITGESTELD

- Silke RENTY

DJERBA - In Tunesië werd vrijdag grootschal­ig gestaakt als reactie op de moord op oppositiel­eider Mohamed Brahmi. Verschille­nde vluchten van Jetairfly en Thomas Cook van en naar Tunesië werden daardoor uitgesteld tot vandaag.

Als protest tegen het geweld en het terrorisme werd vrijdag in Tunesië een algemene staking gehouden, ook in de luchthaven van Djerba. “Onze vluchten van en naar Djerba werden daarom uitgesteld tot vandaag. Zo’n 500 reizigers liepen daardoor vertraging op, de helft in hun heenreis en de andere helft in hun terugreis”, zegt de woordvoers­ter van Jetairfly. Ook de klanten van touroperat­or Thomas Cook, die gisteren vanuit Brussel met een toestel van Tunisair naar Djerba en Enfidah zouden vliegen, vertrekken pas vandaag. “Tunisair heeft ons gisteren bevestigd dat het om een staking van één dag ging”, zegt Baptiste Van Outryve van Thomas Cook.

Djerba

Nele Peeters uit Opglabbeek vertrok normaal gisterenav­ond met haar vriend voor een weekje Djerba. “Maar onze touroperat­or Sunweb verwittigd­e ons via sms dat onze vlucht pas vandaag om 6.25 uur kon vertrekken. We moesten in allerijl iemand zoeken die ons ‘s ochtends naar de luchthaven kon brengen. Gelukkig wou mijn schoonvade­r ons uit de nood helpen.” Naar aanleiding van de onrustige protesten heeft Buitenland­se Zaken het reisadvies voor Tunesië licht verscherpt. “In de toeristisc­he gebieden is de situatie veilig. Maar we vragen reizigers wel om weg te blijven van manifestat­ies en we raden aan om uitstappen naar grote steden buiten de toeristisc­he zones achterwege te laten.”

 ?? Foto EPA ?? Ook vrijdag kwamen Tunesiërs massaal op straat om hun woede uit te schreeuwen.
Foto EPA Ook vrijdag kwamen Tunesiërs massaal op straat om hun woede uit te schreeuwen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium