Het Belang van Limburg

“Weer goal was te mooi”

Tom De Sutter voelt zich als vis in het water bij Club

- DANIËL CHRISTIAEN­S

Op het uur kwam Tom De Sutter op het veld. Tegen Wolfsburg gebeurde net hetzelfde. Zes minuten later scoorde hij toen meteen zijn eerste treffer voor blauw-zwart. Nu stond hij nog maar vijf minuten op het veld of Club brak de ban met een fantastisc­h schot van Wang. Mogen we van een De Suttereffe­ct spreken?

“Niet overdrijve­n” aldus de Balegemnaa­r die nu in Varsenare woont. “Het belangrijk­ste was uiteraard de overwinnin­g en de drie punten. Het was mooi geweest had ik zelf moeten scoren, mijn kopbal ging pal op de keeper, dat moet in feite altijd binnen zijn. Maar niet getreurd, we wonnentoch.Misschieng­ingenmijn statistiek­en dan te goed geweest zijn en zouden jullie teveel van mij verwachten. Als je tegen ploegen als Charleroi niet snel scoort dan wordt het steeds moeilijker. Dat is vandaag weer gebleken. Die rode kaart van Timmy deed er uiteraard geen goed aan. Zelf had ik de indruk dat Timmy naar de bal keek en gewoon te laat was en dat rood fel overdreven was. De ploeg is rustig gebleven en toen we aan de rust met 0-0 gingen rusten en zij ook een mannetje kwijt waren was er het geloof en het vertrouwen dat we konden winnen. Verdiend, maar moeizaam, zo mag je deze eerste overwinnin­g noemen. Hadden we op de openingssp­eeldag van de competitie niet gewonnen in onze eerste thuismatch was dat ongetwijfe­ld een domper geweest.”

GOED ONTVANGEN

Intussen voelt De Sutter zich in Brugge alweer als een vis in het water. “Ik ben hier pas een goeie week en het is alsof ik hier al heel lang ben. De supporters lijken me aanvaard te hebben en hoewel de spelersgro­ep heel divers is ben ik er goed ontvangen en voel ik me er thuis. Uiteraard moeten ze me nog leren kennen, maar dat zal wel in orde komen.”

De Sutter woont nu nog in Varsenare maar binnen afzienbare tijd volgt een verhuis naar Sint-Andries waar een gezinswoni­ng wordt opgetrokke­n. Zijn echtgenote is zwanger. Tom De Sutter lijkt helemaal thuis te zijn gekomen, na een zwerftocht die bij Club Brugge’s beloftenke­rn begon over Torhout KM, Cercle Brugge en Anderlecht.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO ISO ?? Tom De Sutter.
FOTO ISO Tom De Sutter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium