Het Belang van Limburg

“Ik blijf zeker nog één jaar in

Koulibaly wimpelt internatio­nale interesse af

- MARNIK GEUKENS

Hij staat te trappelen van ongeduld, vijf weken voorbereid­ing hebben wel volstaan. Kalidou Koulibaly wil nog minstens één jaar knallen voor KRC Genk. Nochtans is er aan buitenland­se interesse geen gebrek, gewapperd wordt vooral met olieroebel­s. “Ik weet dat bepaalde clubs mij willen maar het is te vroeg voor mij om te vertrekken. Ik moet nog naar een hoger niveau groeien, daarom blijf ik nog zeker één jaar in Genk”, zegt Koulibaly.

Het contract van Elyaniv Barda werd niet verlengd, de huurlingen Glynor Plet en Dani Fernandez mochten terug naar af. Maar de rest van de kern wil men bij KRC Genk maar al te graag samenhoude­n. Of men in dat opzet slaagt, zal pas op 1 september duidelijk zijn. Op één in het lijstje van meest gegeerde Genkenaars prijkt Kalidou Koulibaly (22). Ook al was die in de laatste weken van de voorbereid­ing tegen Malaga en Anderlecht nog op zoek naar zijn beste vorm. “Ik besef dat mijn niveau nog omhoog moet”, zegt de immer nuchtere Koulibaly. “Dat is de reden dat ik er nu niet aan denk om bij Genk te vertrekken. Ik hoop dat we ons kwalificer­en voor de Europa League, ook die wedstrijde­n maken me sterker.” Zijn jullie klaar voor de competitie­start?

“Ik denk van wel, ik kan niet wachten tot we er eindelijk aan beginnen. Miskijk je niet op de nipte nederlagen tegen Malaga en Anderlecht. Dat zijn teams, die vorig jaar deelnamen aan de Champions League. Die leggen de laatste mankemente­n in je spel bloot. Ideaal om in de laatste week van de voorbereid­ing gericht te kunnen werken op training. Ik schat dat we aan 90% van ons niveau zitten, die laatste 10% scherpte maakt vaak het verschil tussen winnen verliezen. Die krijg je door het extra matchritme.” Nul goals in 180 minuten verontrust­en je niet?

“Helemaal niet. We kregen voldoende kansen. Spitsen als Jelle Vossen en Benji De Ceulaer hebben in het verleden al meermaals bewezen dat ze vlot kunnen scoren. Die ballen zullen snel weer binnenvlie­gen.” Hoe zit het met de concurrent­iestrijd achterin? Jullie zijn met drie toppers voor twee plaatsen.

“Dat moet ook zo bij een topclub, ik zie er geen probleem in. Het houdt ons scherp, we zullen ook iedereen nodig hebben. Voor mij maakt het weinig uit of ik naast Kara of Simaeys speel. Ook al hebben ze een andere manier van spelen: Kara zoekt meer de duels op, terwijl Jeroen veel oplost door te anticipere­n. Beiden hebben meer ervaring dan ik.” Je speelt links van de andere centrale verdediger,dat maakt het voor een rechtsvoet­ige moeilijker in de opbouw.

“Het stoort me niet, ik heb hier bij Genk nooit anders geweten. Ook dat moet me completer maken.” Wat weet je over KV Oostende,jullie eerste tegenstrev­er?

“Ik ken er één speler: Baptiste Schmisser speelde een vijftal jaar geleden bij FC Metz. Dat was nog voor ik het eerste elftal haalde, we hebben nooit samen op het veld gestaan. Maar we krijgen natuurlijk nog een grondige analyse van de kwaliteite­n en gebreken van Oostende.” Het is een ploeg met een Engelse stijl: heel enthousias­t en met veel kracht.

“Een ploeg die net gepromovee­rd is, zit in de winning mood. Die mag je zeker niet onderschat­ten. Over hun speelstijl maak ik me minder zorgen, het wordt belangrijk onze wil op te dringen. Wij zullen de bal moeten laten rondgaan om hen uit mekaar te voetballen. Want ik wil geen start zoals vorig jaar tegen Cercle (3-3, nvdr). We hebben te veel punten weggegeven tegen de mindere ploegen. Vooral thuis. Ik wil dit seizoen het maximum voor eigen publiek. Elke thuismatch winnen, dan sta je ver aan het eind van de rit. Want ook dit seizoen mikken we zo hoog mogelijk.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium