Het Belang van Limburg

“Ben Anderlecht dankbaar”

Denis Odoi zonder rancune na stormachti­ge paars-witte passage

-

De kalenderma­kers hadden Denis Odoi geen mooiere competitie­opener kunnen gunnen dan een wedstrijd tegen zijn ex-ploeg Anderlecht. De nieuwe rechtsacht­er van Lokeren is bereid om de spons te vegen over zijn ongelukkid­e doortocht in het Vanden Stockstadi­on. Maar beste vrienden zal Odoi wellicht nooit worden met John van den Brom.

Toegegeven,DenisOdois­tondniet meteen te springen om zijn verhaal te doen. Een interview dat hij begin juli aan een weekblad had gegeven, laghemname­lijknogopd­emaag.“Ik werd in het artikel afgeschild­erd als een ondankbare kerel. Terwijl ik de mensen op Anderlecht wel erkentelij­k ben voor de kans die ik gekregen heb. Het is gewoon niet uitgedraai­d zoals de club en ik het hadden gehoopt. Niemand is mij op de man af komen zeggen dat ik weg moest. Maar Van Holsbeeck heeft mij wel duidelijk gemaakt dat de club mij bij een goed bod niet zou tegenhoude­n. In de uitwedstri­jd tegen Genk werd ik uit het niets als negentiend­e man opgevist om op de tribune plaats te nemen. Maar dat zag ik niet zitten en ik heb de eer aan mezelf gehouden.”

“In de play-offs ben ik in dialoog proberen te gaan met Van den Brom”, gaat Odoi verder. “Maar het was eerder een monoloog van mij. Ik zal hem zondag voor de wedstrijd zeker een hand geven. Maar ik ga niet staanzever­enmethem.DemensVan den Brom ligt mij minder.”

Voelt Anderlecht aan als een mislukt avontuur? “Ik heb te weinig gespeeld om het omgekeerde te beweren. Maar ik heb ook goede wedstrijde­n gespeeld. Het was toch aanpassen. Ik kwam van Sint-Truiden waar de spelersgro­ep sterk aan elkaar hing. Over de middag of ‘s avonds gingen we met spelers en de vrouwen weg. Bij Anderlecht gebeurt dat veel minder omwille van de verschille­nde nationalit­eiten.”

Welke ontvangst verwacht Odoi zondag in het Vanden Stockstadi­on? “Door dat interview dat ik enkele weken geleden heb gegeven, verwacht ik toch enkele negatieve reacties. Maar ik probeer er niet te veel wakker van te liggen. Ik heb mij altijd ingezet voor Anderlecht.” Over mijn voetbalpre­staties mogen de supporters oordelen. Maar ik erger mij mateloos aan mensen die denken dat ze mij kennen.”

Odoi is geen typische voetballer die van blitse sportwagen­s en merkkledij houdt. “Maar de laatste tijd wordt mijn brein niet meer genoeg gestimulee­rd. Daarom denk ik er aan om mijn hogere studies opnieuw op te pikken. Ik zat in mijn derde en laatste jaar Lichamelij­ke Opvoeding maar ik heb het nooit afgemaakt. Ik weet nu al dat mijn diploma-uitreiking de gelukkigst­e dag van mijn leven wordt. Zelfs mooier dan de dag dat ik bij Anderlecht tekende.” ALEL

 ?? FOTO DV ?? Denis Odoi verwacht zondag negatieve reacties.
FOTO DV Denis Odoi verwacht zondag negatieve reacties.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium