Het Belang van Limburg

“Klaar om te vlammen”

Mokulu wil KVM op sleeptouw nemen en trapt bal “desnoods door het net”

-

Mo-ku-lu, Mo-ku-lu... In de zware competitie-opener tegen Standard rekent Malinwa op zijn nieuwe stormram Benjamin Mokulu. Veel spitsen mislukten al op Mechelse bodem, maar de 23-jarige Congolese Belg heeft alle kwaliteite­n om de KV-harten te veroveren: niet de flegmatiek­e genialitei­t van Pedersen, wel de kopkracht, werklust en doorzettin­gsvermogen van Vleminckx. “Ik wil graag het voorbeeld van Perbet, Malki en Finnbogaso­n volgen.” De competitie moet nog beginnen en iedereen in Mechelen spreekt al over je.

“Ja, ik heb het gemerkt. Als ik de berichten van de supporters op Facebook lees: ze verwachten enorm veel van mij. Geen probleem, ik speel al drie jaar in eerste klasse, ik kan die druk aan. Ik hoop hun dromen waar te maken en dertien, veertien, vijftien goals te maken. Maar of het nu Mokulu, Prodell, Junker of Cordaro is, het moet branden vooraan.” Haal je zondag je beste niveau al?

“Een Mokulu zit altijd vol verrassing­en (lacht). Zondagkani­kerplots al op mijn allerbeste staan. Standard ligt me, in de play-offs scoorde ik nog tegen hen. Ik heb maar een tikje nodig om te ontploffen. Natuurlijk zal ik bij momenten nog vermoeid zijn op het veld. Ik heb de vorige weken hard getraind, soms zelfs drie keer per dag, aangezien ik laat in de voorbereid­ing toekwam.” Mede daardoor lijkt KV niet helemaal klaar voor de start.

“Och, oefenduels zijn niet belangrijk. Je kan beter fouten maken in de voorbereid­ing dan in de competitie. Zondag zal je een ander KV zien. Als we automatism­en hebben, zal het nieuw systeem functioner­en. Tussen mij en Cordaro klikt het, we vullen elkaar aan. Hij zorgt voor de beweging en diepgang, ik moet de bal bijhouden en er staan als het moet.” Staat KV al sterk genoeg om te stunten tegen Standard?

“Waarom niet? Oké, Standard is sterk. Ondanks alle heibel zijn alle sterkhoude­rs gebleven. Met Ezekiel, Batshuayi en De Camargo hebben ze de beste aanval van België. We moeten super geconcentr­eerd blijven en agressief op de bal zitten. Eén verslappin­g en ze gooien in onze rug een diepe bal op Ezekiel en Batshuayi. Toch passen wij ons niet aan. Dat is niet de stijl van de trainer en niet de stijl van het huis. In Mechelen is KV van niemand bang.” Vorig seizoen verloor KV zeven van de vijftien thuismatch­en.

“Ik proef een grote ambitie in de groep om dat te veranderen. We willen ervoor zorgen dat alle tegenstand­ers weer met schrik naar Mechelen komen, zoals ik het zelf altijd aangevoeld heb. Ik ervoer die supporters altijd als een extra steun voor de thuisploeg, ik kijk ernaar uit om ze eens méé te hebben (lacht). De fans hebbenmeme­topenarmen­ontvangen. mensen waren blij om te zien. Dat heeft me veel deugd gedaan.” Het KV-publiek houdt van je speelstijl.

“Ik ben een Engelse spits, daarom zou ik er ooit graag belanden. Maar eerst wil ik slagen bij KV. Dat hier al zoveel aanvallers mislukt zijn, doet me niet twijfelen. Ik vertrouw op mijn kwaliteite­n. Ik hoor dat ze hier van werkers houden, van spitsen die tot het uiterste gaan. Dat past perfect bij mij. Zeker nu ik zoveel vertrouwen voel, heb ik extra honger en kan ik 10% meer. In Lokeren heb ik nooit vertrouwen gekregen, bij KV voel ik waardering vanaf de eerste dag. Daarom wil ik zondag al iets terugdoen. De bal moet erin, desnoods door het net.” Perbet,Malki en Finnbogaso­n ontploften prompt nadat ze Lokeren verlieten. Jij ook?

“Haha, die vraag had ik verwacht. Kijk, in Lokeren speelden ze niet, maar Perbet, Malki en Finnbogaso­n zijn hele goede spitsen. Geef ze vertrouwen in een goede ploeg en ze scoren. Ik hoop hun voorbeeld te volgen. Ik ben klaar om te vlammen.” KV snakt naar play-off 1,jij zat er met Lokeren al twee keer in.Is het verschil groot?

“Neen, KV mag de top zes ambiëren. Op de training merkte ik al dat hier even veel kwaliteit is. Alleen heeft Lokeren meer patrons, die de ploeg constant tot gezonde agressivit­eit aanzetten, zoals Leko, Taravel en Persoons. Dat mis ik hier. Ik ga het er zeker eens over hebben. En ik zal zelf het voorbeeld geven, de groep op sleeptouw nemen en extra punch toevoegen aan ons spel.”

STEVEN TUYLS

 ?? FOTO PHN ?? Zien we tegen Standard een fitte Mokulu?
FOTO PHN Zien we tegen Standard een fitte Mokulu?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium