Het Belang van Limburg

“Trainer geeft me vertrouwen”

Rob Schoofs enige lichtpunt in matige oefenwedst­rijd

- PIETER VANLOMMEL

MVV 0 - STVV 0

STVV heeft gisteravon­d haar laatste oefenwedst­rijd voor de competitie­start beëindigd met een scoreloos gelijkspel. In een wedstrijd die maar weinig om het lijf had was Rob Schoofs de meest bedrijvige én gevaarlijk­ste Kanarie. “Nu alleen nog wat doelgerich­ter worden“, pufte de 19-jarige middenveld­er na afloop.

De Nederlands­e en Belgische tweedeklas­ser waren elkaars evenknie en hamerden een week voor hun competitie­start op hun organisati­e. Dat resulteerd­e in een saaie vertoning met amper uitgespeel­de kansen. Al hoeft het niet te verbazen dat ook de tropische hitte voor een stuk verantwoor­delijk was voor het gebrek aan beweging. Positief is dat de Truiense defensie geen krimp gaf, maar anderzijds liet de offensieve inbreng vaak te wensen over.

TRAINEN OP LOOPLIJNEN

Zo vatte ook Rob Schoofs het samen. Schoofs vat zijn derde seizoen in de A-kern aan en lijkt stilaan klaar om zijn stempel op het Truiense middenveld te gaan drukken. “Defensief gaven we bijna niets weg, maar offensief moeten we nog wat op elkaar ingespeeld raken”, aldus Schoofs. “Er was te weinig diepgang bij de spitsen en van op de flanken.

“Ik moet nog doelgerich­ter worden”

Rob Schoofs

Maar als we volgende week stevig trainen op onze looplijnen zie ik dat wel goedkomen.”

De jonge centrale middenveld­er werkte zich op het veld van vierdeklas­ser Meerssen in het zweet en trapte zowaar meer op doel dan hij dat vorig jaar op een volledig seizoen deed. “Helaas te weinig binnen het kader”, kon hij er nog om lachen. “Maar het klopt wel dat ik vaker op doel trap. Dat is bewust. De coach geeft me heel veel vertrouwen en daarom durf ik al wat meer. Nu moet ik enkel nog wat doelgerich­ter worden.”

Coach Yannick Ferrera gaf zoals aangekondi­gd tester Kevin Tapoko de kans zich in de kijker te spelen. De grote middenveld­er liet echter geen onvergetel­ijke indruk na, al was hij met een rebound wel dicht bij een doelpunt. Aan de rust werd hij naar de kant gehaald voor Guy Dufour.

WEERZIEN MET CASTRO

Bij de thuisploeg uit Maastricht stond er een oude bekende onder de lat. Ex-Kanarie Bram Castro hield feilloos zijn netten schoon tegen de ploeg waarvoor hij vorig seizoen nog in dienst was. Het werd een blij weerzien met ex-ploegmaats Delorge, Deferm en co.

“Ik volg STVV nog wel een beetje”, reageerde Castro, die in totaal vier seizoenen voor STVV speelde. “Het is moeilijk te zeggen hoe goed ze ervoor staan, want de ploeg is nog in volle opbouw. Toch verwacht ik dat ze tot de titelkandi­daten zullen behoren. Wij met MVV mikken op deelname aan de play-offs”, besloot de Limburgse doelman.

 ?? FOTO JG ?? Schoofs in de oefenmatch tegen MVV.
FOTO JG Schoofs in de oefenmatch tegen MVV.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium