Het Belang van Limburg

Twee Ohl-huurlingen voor Lommel?

Vanavond tegen Eindhoven, morgen fandag

- PIDI

Het Lommelse voetbalwee­kend, wordt vanavond om 19 uur ingezet met een duel tussen de eerste ploeg en FC Eindhoven. Zondag staat de jaarlijkse fandag op het menu.

De poorten van het Soevereins­tadion draaien zondag open om 10u en worden weer gesloten om 18u. Tussen de bedrijven door is er doorlopend een ‘meet and greet’ mogelijk met de spelers, trainers, technische en medische staf. Om 11u voorziet trainer Stijn Vreven een stevige trainingse­ssie en om 14u volgt de officiële voorstelli­ng van de selectie in de businessru­imte. Stipt om 15u is er een nostalgisc­he terugblik waarin jong en oud de degens kruisen. Want dan stappen oud-boegbeelde­n van KVSK en SK Lommel het veld op voor een wedstrijd tegen fervente supporters van de club. Hebben hun plaats in het ‘krasse knarren-team’ gereservee­rd: Bart Peeters, Hennie van Ooijen, Mirek Waligora, Gert Cannaerts, Mathy Peeters, Rony Vangompel, Daniël Scavone, Ahmet Öcal, Luc Vandenboer, Tom Vandervee en Philip Haagdoren.

Het Lommelse voetbalwee­kend, dat vanavond om 19u ingezet wordt met een duel tussen de eerste ploeg en FC Eindhoven, staat ook in het teken van de abonnement­enverkoop. Zaterdag van 10-12u, zondag van 10-18u en maandag van 10- 16u zijn de loketten geopend. Informatie hieromtren­t bij Jacky Bollen, telnr. 0475804606 of e-mail: Jacky.bollen1@ telenet.be.

Voor Stijn Vreven en zijn jongens wordt het eerste thuisduel van de oefencampa­gne meteen de generale repetitie voor de competitie, die eind volgende week van start gaat.

HUURLINGEN OHL

Christophe­r Verbist en Loris Brogno (zoon van Dante) spelen volgend seizoen mogelijk op huurbasis voor Lommel United. Stijn Vreven: “Ik heb beide spelers al gescout en op mijn uitnodigin­g zijn ze woensdag naar Lommel gekomen. Daar heb ik ze mijn visie uitgelegd, hen het stadion getoond en enkele medische tests laten doen. Verbist is een 21-jarige flankspele­r, Brogno een 20-jarige aanvaller. Allebei in volle ontwikkeli­ng en polyvalent. De twee nog in wedstrijdv­erband laten testen is niet nodig. Ik ken de kwaliteite­n van die jongens, weet zeker dat ze een meerwaarde voor onze kern kunnen zijn. Ze willen ook heel graag komen. De ervaring die ze zo opdoen, zou hen ook helpen in hun verdere carrière. Het enige maar belangrijk­e struikelbl­ok is en blijft, voorlopig toch nog, het financiële plaatje. Of ik in deze jonge groep niet beter voor ervaren versterkin­g opteer? (lacht) Routiniers met adelbrieve­n zijn voor ons financieel zeker niet haalbaar. Maar met een kleinere portemonne­e kun je ook een heel eind komen. Ik heb het al vaker gezegd. Vista heeft veel meer te maken met een juiste mentalitei­t dan met leeftijd. Dus als je het aan mij vraagt, laat maar komen. Heel graag zelfs.”

 ?? FOTO’S PHOTONEWS ?? Christophe­r Verbist (l) en Loris Brogno.
FOTO’S PHOTONEWS Christophe­r Verbist (l) en Loris Brogno.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium