Het Belang van Limburg

“Veel tijd verloren”

Stijn Devolder wil kampioenen­trui tonen in najaar

- KAREL LEMMENS

“Geen Vuelta voor mij. Bomans wil dat graag voor renners die het WK willen rijden. Maar ik niet.” Stijn Devolder

Met de Classica San Sebastian begint vandaag/zaterdag het klassieke wielerseiz­oen na de Tour. Stijn Devolder komt alvast met ambitie aan de start. Zijn derde nationale titel heeft van Devolder immers een ander mens gemaakt. En dat wil hij dit najaar nog tonen.

Devolder: “Ik rendeer pas als ik me ergens thuis voel, als ik vertrouwen voel. De aard van het beestje, zeker? Bij RadioShack-Leopard heb ik DirkDemolt­eruggevond­enenzoals iedereen weet, klikt het wonderwel tussen ons. Maar dat is niet de enige reden.Inmijnhuid­igeploegka­nikme ook helemaal vinden in de structuur, in de manier van werken. Dat maakt dat ik met een fris hoofd kan koersen en dat maakt een enorm verschil. Ik heb kostbare jaren verloren, dat besef ik zelf ook wel. Maar ik kan de klok nu eenmaal niet terugdraai­en. Ik sta er weer en vooral dat telt. Dat ik bijvoorbee­ld mijn derde nationale titel op de weg behaalde, zullen er weinigen voorspeld hebben, maar ik was

ervan overtuigd dat het kon.”

TOPVORM

“Ik heb inderdaad niet veel van mijn conditie kwijtgespe­eld. In de koninginne­nrit van vorige zaterdag was het ei zo na bingo en ook in de ritten daarna kon ik enkele keren de anderen pijn doen met mijn aanvallen. Een dom akkefietje (Devolder stayerde net iets te lang achter de volgauto naar de zin van de wedstrijdj­ury wat hem een tijdsboete kostte, nvdr) zorgde ervoor dat ik achteruitg­eslagen werd in de algemene rangschikk­ing. Anders had ik mogelijk op het podium gestaan. Met deze rittenkoer­s in de benen sta ik opnieuw niet ver meer van mijn topvorm, schat ik. Twee dagen rust zorgden ervoor dat ik helemaal gerecupere­erd in San Sebastian start. Ik heb de ambitie om er minstens de finale te halen. Twee jaar geleden reed ik er lange tijd alleen voorop. De wedstrijd ligt me dus. Alleen is het afwachten wat ik waard ben tegen al die renners die de Tour in de benen hebben.”

BK TIJDRIJDEN

Maandag teken je ook present in de Profronde van Lommel.Hoe ziet het seizoen er verder uit?

“Ik wil in Maldegem op 11 augustus ook de nationale titel in het tijdrijden. Daarna komt de Eneco Tour en rijd ik zowat alle grote eendagskoe­rsen die nog volgen. Geen Vuelta voor mij. Bomans wil dat graag voor renners die het WK willen rijden. Maar ik niet (lacht). Al staat het WK absoluut met stip genoteerd.” Slotvraagj­e.Je tekende bij hetTrektea­m voor twee seizoenen.Zien we volgend voorjaar opnieuw een Stijn Devolder in zijn beste conditie?

“Waarom niet? Cancellara won dit jaar drie grote voorjaarko­ersen, maar dat lukt hem niet elk jaar. Met hem samen de finale ingaan, biedt enorme mogelijkhe­den. De Ronde Vlaanderen en Parijs-Roubaix liggen me zeker, al verras ik misschien als ik zeg dat Luik-Bastenaken-Luik me wat parcours betreft misschien nog het best van al past als de supercondi­tie er is. Ik heb dus nog doelen genoeg.”

 ??  ?? Twee jaar op rij kon je bij wijze van spreken geen deuk in een pakje boter rijden.Nu ben je weer helemaal terug. Heb je daar zelf een verklaring voor? Je toonde in de Ronde vanWalloni­ë dat je de topconditi­e van het BK in La Roche nog beet hebt?
Twee jaar op rij kon je bij wijze van spreken geen deuk in een pakje boter rijden.Nu ben je weer helemaal terug. Heb je daar zelf een verklaring voor? Je toonde in de Ronde vanWalloni­ë dat je de topconditi­e van het BK in La Roche nog beet hebt?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium