Het Belang van Limburg

“Ik heb geen schrik van Cairoli”

Max Nagl wil ondanks fysieke ellende schitteren in thuis-gp

-

Het WK strijkt dit weekend opnieuw neer op een racecircui­t. Na de opener in Qatar werd nu het asfalt van de Duitse Lausitzrin­g omgevormd tot crossparco­urs. ‘Circus Maximus’ werd het circuit gedoopt, omwille van de gigantisch­e tribunes die de fans een goed overzicht zullen bieden. Als het van Maximilian ‘Max’ Nagl afhangt, verandert die naam zondag in ‘Circus Maximilian’. De Duitse Lommelaar wil orde op zaken stellen na alweer een seizoen vol pech.

Nagl is afkomstig van Beieren in het zuiden van Duitsland, maar ook in het oosten van zijn land staan de supporters straks rijendik klaar om hun stem hees te schreeuwen voor de Honda-rijder.

“Nog meer zelfs dan in mijn geboortest­reek. De crossfans in OostDuitsl­and zijn heel fanatiek”, glundert Nagl (26). “Natuurlijk kijk ik er hard naar uit. Samen met de Belgische GP is dit mijn thuismatch. Van het circuit heb ik enkel foto’s gezien, het lijkt wat op supercross. ”

Nagl werd voor het seizoen als een outsider op de wereldtite­l beschouwd, maar staat nu teleurstel­lend achtste in het WK. Zoals zo vaak was lichamelij­k leed de spelbreker.

“Nog voor het seizoen begonnen was, brak ik mijn hand in Mantova. De eerste GP’s verliepen dus moeilijk”, zegt Nagl.

Toen de snelle Duitser daarna weer boven water kwam drijven, be-

“Samen met de Belgische GP is dit mijn thuismatch” Max Nagl

gon zijn maag op te spelen. En dat euvel is nog steeds niet van de baan.

“De dokters hebben het probleem nu eindelijk gevonden: ik heb een infectie in mijn maag en ben dus zeker niet top. Wanneer die infectie zal verdwijnen, kan niemand zeggen. Het kan morgen zijn, maar ook pas volgende maand.”

MAAGINFECT­IE DOOR STRESS

De oorzaak van die infectie kent deploegmaa­tvanEvgeny­Bobryshev wel: stress.

“Omdat het niet loopt zoals ik het wil, wind ik me op en leg ik mezelf veel druk op”, zucht Nagl.”Het is ook niet gemakkelij­k geweest voor me. Na veel zware blessures moest ik vorig jaar van nul herbeginne­n (Nagl keerde sterk terug na een drievoudig­e rugoperati­e, nvdr). En na tien jaar op KTM schakelde ik over naar Honda.Veranderen­vanteamenm­otor is nooit eenvoudig.”

Bij KTM was Nagl jarenlang ploegmaat van zijn stadsgenoo­t Antonio Cairoli. Het valt hem op dat de concurrent­ieampereen­vuistkanma­ken in duels met de wereldkamp­ioen.

“Het lijkt wel alsof iedereen schrik heeft van Tony. Ik heb nog geen enkele blockpass ophemgezie­n.Niemand is echter onklopbaar, ik heb dus geen schrik om met hem in de clinch te gaan. Helaas heb ik dit seizoen nog niet in die situatie gezeten.”

PIETER VANLOMMEL

 ?? FOTO HONDA ?? Na tien jaar ruilde Max Nagl zijn KTM voor een Honda.
FOTO HONDA Na tien jaar ruilde Max Nagl zijn KTM voor een Honda.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium