Het Belang van Limburg

“Misschien kunnen we verrassen”

David Beckers mikt met Diest vooral op promotie

- KRJA/JMU

KFC Diest speelt zondag (16u) gastheer voor buur ESK Leopoldsbu­rg. Voor de Vlaams-Brabantse tweedeprov­incialer wordt het geen makkelijke opdracht om door te stoten naar de volgende ronde. Dat weet ook nieuwkomer David Beckers uit Tessenderl­o.

“Van vorig seizoen lopen er hier nog maar een vijftal spelers rond”, zegt de 33-jarige Beckers, die vorig seizoen nog bij Aarschot aan de slag was.“Maarhoewel­heteenhele­nieuwe groep is, zijn we bezig aan een degelijke voorbereid­ing. Leopoldsbu­rg heeft echter een stevige ploeg, het zou een straffe stoot zijn moesten we een ronde verder geraken. Wie weet kunnen we verrassen. Het wordt alvast een waardemete­r.”

Beckers hoopt wel dat de temperatur­en van de voorbije week voorbij zijn. “Dat was echt niet meer plezant om te trainen en te voetballen”, bekent hij. “Pas op, als je de bal in de ploeg kan houden valt het nogal mee. Maar ik vrees dat we zondag vooral zélf achter de bal zullen moeten lopen (lacht).”

“De club wil maar één ding en dat is kampioen worden” David Beckers

De beker is alvast geen prioriteit voor KFC Diest. “De club wil maar één ding en dat is kampioen worden. Dat merk je ook aan de transfers die we deden, met jongens die allemaal hoger gespeeld hebben. Maar kampioen word je niet op bestelling. Hopelijk starten we goed en is de trein meteen vertrokken.”

Bij Leopoldsbu­rg is het nog zoeken naar de juiste samenhang na het verdwijnen van een aantal basisspele­rs. “We hebben al een aantal goede dingen gezien maar er is nog veel werk aan de winkel. Van een basisploeg is zeker nog geen sprake. De voorbereid­ing dient om automatism­en aan te kweken. We zouden wel graag ver geraken in de beker,” zegt assistent Dirk Toelen.

 ?? FOTO RL ?? David Beckers met zoontje.
FOTO RL David Beckers met zoontje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium