Het Belang van Limburg

Eerste bekermatch van Nieuwe Kempen

- NM/BS

De wedstrijd tegen Sp.-Mopertinge­n is niet alleen de allereerst­e match ooit van Nieuwe Kempen in de Beker van België, het is ook de maidenmatc­h van het nieuwe Nieuwe in tweede provincial­e. Met een nieuwe bestuursgr­oep, een bijna volledig nieuwe spelersker­n en trainer Stijn Van Asten, die voor het eerst een Aploeg onder zijn hoede neemt.

“Dat schrikt me niet af”, zegt Van Asten. “Niet alleen moet er een nieuwe ploeg gebouwd worden, ook de club zelf moet opnieuw opgebouwd worden. Toch heeft het nieuwe bestuur al stevig werk geleverd door op korte termijn een nieuwe spelersker­n samen te stellen. De jongens hebben echter nog nooit samengespe­eld en we hebben ook nog maar enkele trainingen afgewerkt. Wij kunnen uit deze bekerwedst­rijd dan ookalleenm­aarleren.Wemakenons geen illusies en gaan genieten.”

Trainer Forier van Spouwen- Mopertinge­n onderschat de tweedeprov­incialer echter niet.

“Ik ken nog een aantal spelers van vroeger in het provinciaa­l voetbal”, zegt Forier. “Het is een ploeg met enkele technisch vaardige spelers. Maar uiteraard willen we graag doorstoten.”

NIEUWE KEMPEN: Doelmannen Marco Vanistenda­el (buikspiere­n) en Dennis Papendorf (knie) zijn out. Ook enkele vakantiega­ngers ontbreken nog. Brecht Swennen komt in de kern.

SP.-MOPERTINGE­N: Ishan Sögütcü is geschorst, Arno Vranken (buikspiere­n) is out en Mustafa Yildiz (bil) mag pas maandag de training hervatten. (nm)

 ?? FOTO DD ?? Stijn Van Asten (r) en hulptraine­r Paul Mevesen.
FOTO DD Stijn Van Asten (r) en hulptraine­r Paul Mevesen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium