Het Belang van Limburg

“Bekroning van superseizo­en”

Opoeteren voor het eerst in 44 jaar in bekercompe­titie

- EDDY STIENISSEN/NM

Samen Sport Doen - kortweg SSD - Opoeteren is klaar om de mooiste bladzijde uit de 44-jarige clubgeschi­edenis te schrijven. Met het bezoek aan KVK Wellen staat de kersverse derdeprovi­ncialer immers voor de vuurdoop in de Cofidis-cup. Meteen de beloning voor een seizoen waarin de club zowat alles won wat er maar te winnen viel.

“We leven nog altijd op een wolkje en laat ons daar tot de competitie­start nog maar even op vertoeven”, lachen voorzitter Jacky Daniëls en trainer Davy Schetz in koor. “De bekercompe­titie mag dan zijn eigen wetten hebben, je moet een beetje realistisc­h blijven. Om te winnen bij Wellenn dat al jarenlang een vooraansta­ande rol in eerste provincial­e speelt, zullen we naast onze voetbalkwa­liteiten wellicht ook de hulp van hierboven nodig hebben. We gaan onze huid duur verkopen, maar de kans dat het bij een éénmalig optreden blijft, is natuurlijk groot.”

NIET TE EVENAREN

“Als de spelers met een goed gevoel van het veld stappen, is ons bekerdebuu­t zeker geslaagd. We mogen niet vergeten dat de club vier seizoenen geleden bijna op zijn gat lag. Met een jonge bestuursgr­oep hebben we toen de handen in mekaar geslagen en dat leidde vorig seizoen tot een wellicht nooit meer te evenaren campagne. Kampioen met het eerste en het tweede elftal, bekerwinna­ar van het gewest, met Davy Eerens de topschutte­r van de reeks in huis én de Speler van het jaar in deze krant. En dan vergeet ik nog bijna onze jeugdwerki­ng, die weer helemaal op de rails staat. Wat kan je je als voorzitter nog meer wensen”, glundert de Opoeterse preses.

“Een seizoen zonder problemen, want de stap naar derde zal niet mak-

“De stap naar derde zal niet makkelijk zijn” Davy Schetz

kelijk zijn”, repliceert trainer Schetz even snel. “Met Hamont 99, Wijchmaal en Kadijk krijgen we meteen drie kleppers voor de voeten. Het zal alle hens aan dek zijn om de start niet te missen en in die optiek is de bekermatch­inWellenwe­ereennieuw­e stap in ons leerproces.”

TEAMBUILDI­NG

Wellen-trainer Jos Meykens is op zijn hoede. “De loting voor de Beker van België was ons gunstig gezind, omdat we bij plaatsing vijfmaal thuis zouden mogen aantreden”, weet Meykens, die dit seizoen tal van nieuwkomer­s moet inpassen.

“We zijn vorige week gestart met een teambuildi­ng weekend. Uiteraard willen we graag een ronde verder en we starten ook als favoriet tegen Opoeteren. Maar we mogen ons niet laten verrassen. SSD werd kampioen en kan op dit positieve elan doorgaan.”

 ?? FOTO JG ?? Voorzitter Jacky Daniëls (l) en trainer Davy Schetz van Opoeteren.
FOTO JG Voorzitter Jacky Daniëls (l) en trainer Davy Schetz van Opoeteren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium