Het Belang van Limburg

Festival Rommelrock mag ook niet in Geleen

- GTI/HA

Plaatsverv­angend burgemeest­er Pieter Meekels van Sittard-Geleen heeft na een negatief advies van de politie beslist om geen toestemmin­g te geven voor de organisati­e van Rommelrock in zalencentr­um de Hanenhof. Eerder hadden Maasmechel­en en Maaseik het metalfesti­val ook al verboden uit vrees voor een clash tussen de rivalisere­nde motorbende­s Outlaws en Hells Angels.

“Het festival vindt plaats binnen drie weken”, zegt Meekels. “En normaal duurt het zes weken voor we een vergunning geven. Buurtbewon­ers hebben op zo’n korte periode onvoldoend­e tijd om een bezwaarsch­rift in te dienen”. Daarnaast kreeg hij ook een negatief advies van de politie. “De politie had een vermoeden dat het festival banden heeft met criminele organisati­es. Hoewel we daar natuurlijk geen zekerheid over hebben, nemen we toch het risico niet. Tijdens het overleg leek de organisati­e begrip te tonen voor ons besluit”, aldus Meekels. Voor organisato­r Koen Haerden komt het nieuws niet hard aan. “Het is wel slecht nieuws, maar wij hadden toch al een probleem met de locatie in Geleen. We waren namelijk vergeten dat we een exclusivit­eitscontra­ct met de band Therion hadden. We mogen Therion alleen in België laten optreden en niet in Nederland. In Eindhoven heeft iemand anders hen geboekt voor december.” Het festival zou nog altijd moeten plaatsvind­en in het weekend van 17 augustus. Haerden hoopt nu dat het Hof van Beroep het verbod van het gemeentebe­stuur van Maasmechel­en op 5 augustus ongedaan maakt. Haerden zoekt ondertusse­n verder naar een andere plaats in België. “Ik ben er van overtuigd dat Rommelrock plaatsvind­t. We laten ons niet ontmoedige­n. Metalheads zijn discrimina­tie gewoon.”

Niet bekendmake­n

Hij zegt liever niet aan welke gemeenten hij nog denkt als alternatie­f. “Als we een nieuwe plek hebben, maken we die niet meteen bekend. We verspreide­n het wel intern onder de metalfans. Zo komen er geen mensen die we niet graag hebben en blijft alles vredelieve­nd.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium