Het Belang van Limburg

Bijna 2.000 maaltijdch­eques zoek

Huishoudbe­drijf ASLV dient klacht in bij politie en bpost

- Chris NELIS

87 werknemers van het bedrijfASL­V Huishoudhu­lp inAs hebben hun maaltijdch­eques van vorige maand niet gekregen. Het bedrijf heeft die naar eigen zeggen begin juli met de postbode meegegeven om ze te versturen. Omdat de bijna tweeduizen­d cheques na tien dagen nog altijd niet waren aangekomen, diende het bedrijf klacht in bij de politie van de zone GAOZ en bij bpost. In totaal gaat het om een waarde van 10.000 euro. Zoals dat gebruikeli­jk is, gaf het bedrijf ook begin deze maand twee dozen met loonuittre­ksels én maaltijdch­eques mee aan de postbode. “Die cheques zitten in die briefomsla­gen”, zegt Heidi Baeten van ASLV Huishoudhu­lp. “Je kan daaraan niet zien dat er maaltijdch­eques in zitten. Bedoeling is dat de postbode die meeneemt naar de post en dat ze vandaar verstuurd worden. Toen half juli duidelijk werd dat die nog altijd niet waren aangekomen bij de personeels­leden zijn we ons toch ongerust beginnen maken. Op 19 juli hebben we uiteindeli­jk beslist klacht in te dienen. Zowel bij de politie van de zone GAOZ als bij bpost.”

VAN DE REEKS VERDWENEN CHEQUES IS ER BLIJKBAAR NOG GEEN ENKELE GEBRUIKT

Heidi Baeten, ASLV Huishoudhu­lp

Of de cheques gestolen zijn, staat nog niet vast. Ze kunnen in de meeste winkels geïnd worden zonder dat de aanbieder zich kenbaar moet maken. “Dat wil zeggen dat we niet zullen weten wie ze geïnd heeft”, gaat Baeten verder. “Wel kunnen we achterhale­n dat die cheques geïnd zijn en waar. Met die vraag hebben we Sodexo gecontacte­erd. Dat is de organisati­e die maaltijdch­eques levert en ze ook terugkrijg­t als ze gebruikt zijn. Maar van die reeks is er blijkbaar nog geen enkele gebruikt.”

Zaakvoerde­r

Iedere maaltijdch­eque heeft een aankoopwaa­rde van vijf euro. Voor een voltijds personeels­lid van ASLV betekent dit al snel een verlies van zo’n honderd euro. Hoe het probleem opgelost kan worden als ze niet boven water komen, is nog niet duidelijk. “Het is ook de eerste maal dat ons dit overkomt. We moeten nog nagaan hoe we hier het best mee omgaan. Daarvoor wachten we op de zaakvoerde­r die momenteel nog op verlof is en tegen 5 augustus terug.”De politie van de zone GAOZ onderzoekt de zaak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium