Het Belang van Limburg

Truiense wint 8 medailles op WK voor entertaine­rs

- Jozef CROUGHS

De 27-jarige Katrien Paques uit Zepperen is net terug uit Los Angeles waar ze deelnam aan het World Championsh­ips of Performing Arts (WCOPA). 1200 deelnemers uit 53 landen namen deel waaronder slechts drie Belgen. Katrien keerde als enige terug met 5 zilveren en 3 bronzen medailles uit 8 verschille­nde discipline­s bovenop een pak ervaring en notaboekje vol contactadr­essen.

Het WCOPA is vergelijkb­aar met het tv-programma ‘Belgium’s got talent’, maar dan in een wereldwijd­e versie. De selecties en finales duren 14 dagen en spelen zich af in een bekend Hollywoodh­otel. Katrien nam deel aan 10 discipline­s en behaalde maar liefst 8 zilveren of bronzen medailles. De gediplomee­rde ergotherap­eute in bijzondere jeugdzorg en schoonheid­sspecialis­te is gepassione­erd door muziek, dans en modellenwe­rk. “Op een avond was ik op het internet op zoek naar mogelijke audities. Per toeval kwam ik uit op de site van WCOPA en heb mij ingeschrev­en. Ik moest een demonstrat­ie van mijn zangtalent geven. Het toeval wou dat ik net opnames deed voor een eigen nummer. Dat hebben wij in 24 uur ingeblikt samen met een videoclip die ik op YouTube plaatste. Een paar weken later had ik een mevrouw aan de telefoon die mijn deelname en trip naar de USA bevestigde.” De 1200 deelnemers verbleven allemaal in hetzelfde hotel. “Wij sliepen in het Westin Bonaventur­a hotel in Los Angeles met 35 verdieping­en en 1500 kamers. De selecties gebeurden daar met profession­ele jury’s. Bij mij waren het onder meer James Charles (America’s Next Top Model) en Janet Alhanti (High School musical). Ik heb meegedaan aan drie discipline­s: Zang , acteren en model. Die waren op hun beurt weer onderverde­eld. Bij zang deed ik vijf stijlen en won medailles in de categorieë­n country, musical, original (eigen nummer), pin-up nummer en een Zuid-Afrikaans lied. Bij acteren scoorde ik in twee stijlen: komisch en hedendaags en ten slotte haalde ik nog zilver als fotomodel. Ik droeg een kledingstu­k van een vriendin die een creatie van plastiek afval en Ierse kant had gemaakt. Het was een aanklacht tegen de vervuiling.” Een gouden plak zat er dus niet in, maar daar kan Katrien best mee leven. “Ik ben heel tevreden met mijn resultaat. Ik kan mij wel vinden in de jurybeslis­singen, gezien mijn leeftijd, want de jongeren konden er een studiebeur­s ter waarde van 130.000 dollar winnen. Ik begrijp dat dit niet naar een gediplomee­rde 27-jarige kan gaan. Veel belangrijk­er zijn de contacten die ik er gelegd heb met mensen uit de hele wereld. Ik overweeg trouwens nog een paar voorstelle­n van enkele Amerikaans­e agentschap­pen en producers. Een Zuid-Afrikaan beloofde me zelfs een toekomst als Helmut Lotti of Dana Winner in Pretoria, maar ik ben nuchter genoeg om dat een plaats te geven. Ik zie wel wat er de volgende dagen op mij afkomt. Lukt het niet, dan haal ik mijn diploma’s terug uit de kast en zing ik voor mijn patiënten”, zegt Katrien Paques.

 ??  ?? Katrien Paques toont trots de acht medailles die ze won op het WK voor entertaine­rs in Hollywood. Foto Jozef CROUGHS
Katrien Paques toont trots de acht medailles die ze won op het WK voor entertaine­rs in Hollywood. Foto Jozef CROUGHS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium