Het Belang van Limburg

Dode en mishandeld­e schapen gevonden in Zepperen

- JCR

Vrijdag heeft de politie zwaar verwaarloo­sde schapen ontdekt in Zepperen. Bewoners van de Startelstr­aat, die de doordringe­nde geur van rottende kadavers beu waren, verwittigd­en hun wijkinspec­teur. De lokale politie telde drie wegrottend­e kadavers en nog enkele stervende schapen.

De schapen zijn van Eddy Roggen en maken deel uit van een begrazings­project door Natuur- en Landschaps­beheer Limburg vzw. De nog levende schapen hadden diarree en konden bijna niet meer lopen. Het is ook niet de eerste keer dat de eigenaar in opspraak komt. “Meteen na de vaststelli­ng werd het Federaal Agentschap voor de Voedselvei­ligheid (FAVV) verwittigd. Het lijkt wel een dumpweide. Zelfs de kadavers werden niet opgeruimd,” aldus de inspecteur van het FAVV. Er werd procesverb­aal voor dierenverw­aarlozing opgesteld. Eddy Roggen vindt dat hij zijn zieke dieren toch ergens moet onderbreng­en. “Wij brengen de zieke schapen naar daar. Ze worden behandeld door een dierenarts en sommige worden meteen gedood. De kadavers brengen wij naar een verzamelpu­nt aan de ingang. Als ze daar langer liggen dan een paar dagen klaagt de buurt over stank.” De buurtbewon­ers zeggen dat niemand zich om de schapen bekommerd. Ook bij het FAVV tilt men zwaar aan de zaak. “Wij hebben de FOD Dierenwelz­ijn op de hoogte gebracht. Het is zeker niet de eerste keer dat deze persoon met dierenmish­andeling in opspraak komt. Het dossier, dat vrij omvangrijk is, werd intussen overgemaak­t aan het parket”, weet Lieve Busschots, van het FAVV.

 ?? Foto JCR ?? Een medewerker van het Federaal Agentschap voor de Voedselvei­ligheid stelde de dierenmish­andeling vast.
Foto JCR Een medewerker van het Federaal Agentschap voor de Voedselvei­ligheid stelde de dierenmish­andeling vast.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium