Het Belang van Limburg

Heavy metal aan het kasteel

Paul Di’anno en Diablo Blvd headliners op Biesenrock

- RDC

BILZEN - Het wordt druk de komende weken in Bilzen want de week voor de plaatselij­ke Marktrock (8-9-10 augustus) vormt op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus Alden Biesen het decor voor de tweede editie van Biesenrock, vorig jaar klein gestart maar een festival met veel potentie. Headliners zijn Paul Di’Anno en Diablo Blvd, de band van Alex Agnew.

In Bilzen wordt met beide initiatiev­en getracht om opnieuw aan te knopen bij de vroegere glorie van Jazz Bilzen. “In deze buurt was er niks meer in het echte rockgenre”, zegt PR-manager Tommy Goffin (en zelf drummer van Hell City). “Het idee is op een donkere winteravon­d aan de toog ontstaan. Vorig jaar zijn we voorzichti­g begonnen met zo weinig mogelijk kosten, gratis entree en heel veel sponsors. Het enthousias­me is groot. We hebben dubbel zoveel vrijwillig­ers als vorig jaar, nu wel zo’n honderdtwi­ntig. Sommigen komen uit Oost- of West-Vlaanderen.”

Iron Maiden

Biesenrock heeft enkele mooie troeven, zoals het unieke decor van het internatio­naal vermaarde kasteel. “We kunnen daar een aantal bands ook te slapen leggen”, vertelt voorzitter Jempy Nijs. “Dat geldt onder meer voor de band van Paul Di’Anno.” De ex-zanger van Iron Maiden, een van de wildste iconen van de heavy metal die in 1981 na drie jaar al de groep moest verlaten wegens drank- en drugsprobl­emen, heeft sindsdien met verschille­nde andere bands gewerkt en is bezig aan zijn ‘The Beast is Back’-tour, goed voor 88 concerten over zowat heel Europa, Mexico en Brazilië. In augustus doet hij alleen Biesenrock en Brynerocke­n in Noorwegen aan. In Rijkhoven brengt hij zijn vriend Blaze Bailey mee, die eveneens enkele jaren deel uitmaakte van Iron Maiden (als vervanger van Bruce Dinckinson) en de laatste jaren wel vaker met Paul Di’Anno optrekt.

Alex Agnew

Zaterdag moet Diablo Blvd, de heavy metalband rond stand-upcomedian Alex Agnew, het klapstuk worden. Zij hebben onlangs de EP ‘Rise Like Lions’ uitgebrach­t en werken tussen de bedrijven door aan een nieuw, derde album. Op de affiche staan ook de punkband Belgian Asociality met zijn teksten in Verkavelin­gsvlaams, de Eindhovens­e rockband Peter Pan Speedrock, de Brugse trashmetal­groep After All (met StuBrupres­entator Dries Van Damme als gitarist), de Hasseltse band Civilian, het kwartet Doganov en Hell City, de hardrockba­nd met zangeres Michelle Nivelle. Voorts andere lokale groepen als Thewhocare­s, Elyok en Keyrah. Op beide dagen is er een afterparty om 1 uur, vrijdag (eigenlijk dus zaterdag) met coverband High Voltage en zaterdag met Koyle.

 ??  ?? Foto BHul
Alex Agnew staat met zijn band Diablo Blvd op Biesenrock.
Foto BHul Alex Agnew staat met zijn band Diablo Blvd op Biesenrock.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium