Het Belang van Limburg

DIEFSTALLE­N

-

ALKEN

> Een blaffende hond heeft vrijdag dieven verjaagd in een huis in de Deversveld­straat in Alken. Inbrekers hadden het vliegenraa­m van het wc-raampje al weggenomen. Toen ze naar binnen wilden klauteren, begon de hond te blaffen. Zonder buit zijn ze afgedropen. (maw)

HALEN

> Op het Begijnhofp­lein in Halen is ingebroken in een huis. De daders forceerden het cilindersl­ot. Ze stalen een horloge, een zilveren armbandje en een laptop. (maw) HOUTHALENH­ELCHTEREN

> In de Stationsst­raat in Houthalen hebben dieven de broodautom­aat gekraakt. Het toestel is eerder al opengebrok­en voor geld. (maw).

LANAKEN

> In de Heidestraa­t in Lanaken is donderdaga­vond een zitmaaier gestolen. Een getuige zag vijf jongeren. Toen ze merkten dat ze betrapt waren, lieten ze de nieuwe zitmaaier achter. (maw)

> In Kerkveld is vrijdagmor­gen ingebroken in een huis. Vermoedeli­jk drongen de daders binnen via een raam. Ze stalen onder andere een televisiet­oestel en PlayStatio­n. (maw)

RIEMST

> In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de voetbalplo­eg Rivo (4D) andermaal bezoek gehad van inbrekers. Onbekenden hebben het slot van een container opengebrok­en en de zitmaaier met maaibalk ontvreemd samen met 25 liter benzine. (nm)

DIEST

> De politie is een onderzoek gestart naar een oplichter nadat een onbekende donderdag bij de uitbater van een café op de Koning Albertstra­at telefonisc­h om sponsoring verzocht voor de jeugdwerki­ng van de Diestse brandweer. Het brandweerk­orps heeft helemaal geen jeugdwerki­ng. De identifica­tie van de dader wordt bemoeilijk­t omdat deze belde vanuit een anoniem nummer. (tb)

SCHERPENHE­UVEL

> Op de Kwalijkstr­aat hebben dieven een inbraakpog­ing ondernomen in een huis. Zij verwijderd­en het slotplaatj­e van de deur maar het slot zelf konden zij niet verwijdere­n. De feiten zijn vrijdagmor­gen rond 8 uur vastgestel­d. (tb)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium