Het Belang van Limburg

‘Madam’ ILSE VAN HOECKE weg bij Radio 2

HASSELT - Ilse Van Hoecke verlaat de VRT, en dus us ook ook ‘De ‘De Madamaf Madammen’ bij Radio 2. De presentatr­ice start vanaf augustus augustus een een nieuw media-avontuur bij de digitale zender Libelle Libelle TV. TV.

- Tom VETS VETS

De VRT verliest deze maand niet alleen Evy Gruyaert en Jan Becaus. Ook Ilse Van Hoecke (38) heeft beslist om na vijftien jaar het Huis Van Vertrouwen vaarwel te zeggen. Zonder dat ze het toen misschien besefte, presenteer­de ze eind juni voor de laatste keer ‘De Madammen’, één van Vlaanderen­s populairst­e radioprogr­amma’s. Vanaf 15 augustus staat ze aan de wieg van Libelle TV, het nieuwe project van Sanoma. Het bedrijf dat vooral bekend is als uitgever op de bladenmark­t, start dan een eigen digitale zender. “Ik heb de voorbije vijftien jaar echt schitteren­de dingen mogen doen bij de VRT”, zegt Ilse. “Bij Ketnet, bij Eén (o.a. ‘Pluk de dag’, ‘Viva Victoria’, ‘Eurosong for kids’, ‘De lage landen’, ‘De nationale test’ en ‘De grote geschieden­isshow’, red.) en de laatste jaren uiteraard bij ‘De Madammen’op Radio 2. Ik ben de VRT bijzonder dankbaar voor alle kansen die ik de voorbije jaren heb gekregen. Ik heb lang nagedacht, maar de kans om mee te werken aan een nieuw project bij Sanoma kon ik echt niet laten liggen.”

Uithangbor­d

Libelle TV gaat Vlaamse programma’s brengen rond thema’s als koken, mode en interieur. Op 9 augustus worden die plannen concreet uit de doeken gedaan. Tot dan blijft Ilses rol nog wat geheim. Maar wellicht gaat at ze ze hetzelfde hetzelfde doen doen als Hanne Troonbeeck­x eeckx bij bij Njam!; Njam!; gastvrouw gastverse zijn van diverse programma’s programma’s en en het uithangbor­d van an de de zender zender worden. worden. Libelle TV komt op op kanaal kanaal 18 18 van van Telenet. Tem Bij Belgacom is is de de zender zender niet niet te te zien. Bé De Meyer, , voorheen voorheen bekend bekend van van het ‘Rad van fortuin’, uin’, is is ook ook één één van van de de gezichten. Jan Knudde, het nethoofd nethoofd van van Radio Radio 2, 2, vindt het jammer dat dat Ilse Ilse de de VRT VRT verlaat. verlaat. “Het is mede dankzij zij Ilse Ilse dat dat ‘De ‘De Madamogram­ma Madammen’ het succesprog­ramma geworden geworden is is zoals we het nu kennen. ennen. We We hebben hebben ook ook begrip voor de nieuwe uwe uitdaging uitdaging die die ze ze bij bij Sanoma wil aangaan.” aan.”

Madammen dammen

De grote vraag is uiteraard uiteraard wat wat er er met met ‘De Madammen’ zal zal gebeuren. gebeuren. Cathen Catherine Vandoorne en Anja Anja Daems, Daems, die die het het programma al meer er dan dan vijf vijf jaar jaar een een stem stem geven, verliezen immers mmers hun hun derde derde onmisbare pijler. “‘De ‘De MadamMadam­men’ met Anja en Cathérine Cathérine komt sowieso terug ug vanaf vanaf september”, zegt VRTBjörn VRTwoordvo­erder Björn Verdoodt. “Of en hoe hoe we we het vertrek van Ilse e gaan gaan opvangen, bekijken en we we in de komende weken.” ken.”

 ??  ??
 ??  ?? Ilse Van Hoecke verlaat na 15 jaar de VRT.
Foto’s VRT/JVdP
Ilse Van Hoecke verlaat na 15 jaar de VRT. Foto’s VRT/JVdP
 ??  ?? Onder: Onder: Ilse Ilse begon begon haar haar tv-carrière tv-carrière bij bij Ketnet. Ketnet.
Onder: Onder: Ilse Ilse begon begon haar haar tv-carrière tv-carrière bij bij Ketnet. Ketnet.
 ??  ?? In In 2002 2002 presenteer­de presenteer­de ze ze samen samen met met Bart Bart Peeters Peeter ‘De ‘De Nationale Nationale Test’ Test’ op op Eén. Eén
In In 2002 2002 presenteer­de presenteer­de ze ze samen samen met met Bart Bart Peeters Peeter ‘De ‘De Nationale Nationale Test’ Test’ op op Eén. Eén
 ??  ?? In 2007 wordt Ilse een van ‘De Madammen’ op Radio 2.
In 2007 wordt Ilse een van ‘De Madammen’ op Radio 2.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium