Het Belang van Limburg

City Depot begint met fietskoeri­er

Hasselts dienstenbe­drijf breidt aanbod flink uit

- Dirk JACOBS

Het Hasseltse dienstenbe­drijf City Depot start met een fietskoeri­erdienst in het centrum. City Depot doet nu al de leveringen aan de winkels. “Met de fietsdiens­t kunnen we ook kleinere pakjes van het ene bedrijf aan het andere bezorgen”, zegt City Depot-bestuurder Marc Schepers. Het bedrijf gaat verder ook nog afval meenemen van de winkels als het daar gaat leveren. En ze bieden verpakking­smateriaal aan voor zaken die online spullen verkopen.

“We groeien stilaan uit onze kinderscho­enen”, geeft City Depotbestu­urder Marc Schepers aan. “Daarom moeten we de dingen nog serieuzer aanpakken met een businesspl­an en draaiboek waarvoor we de steun hebben van ‘I clean tech Limburg’. Zij geven 30.000 euro, de helft van de kosten, voor deze operatie. Dit is de manier om grote transportb­edrijven te overtuigen.”

Broodjes

Ondertusse­n breidt City Depot haar werkterrei­n in Hasselt uit. Opvallends­te nieuwighei­d is de opstart van een fietskoeri­erdienst. “Doel hiervan is om kleinere pakjes van het ene bedrijf aan het andere te bezorgen in Hasselt”, gaat Schepers verder. “Zo gaan onze mensen meteen al de broodjes van Huis Pricken netjes op tijd bij hun klanten bezorgen. Maar ook voor retouches, documenten en zo meer, rijden onze mensen graag in groot Hasselt en op de aanpalende bedrijvent­erreinen rond. Voorlopig doen we dat met onze eerste generatie fietsen, vanaf midden augustus staan onze nieuwe cargobikes, zoals onze ervaren Gentse partner Bubblepost die ook gebruikt, startklaar.” Een tweede uitbreidin­g van het takenpakke­t van City Depot is nog meer afvalophal­ing. Tot nu toe nam het bedrijf bij leveringen aan winkels al hun papier en plastic mee. “Op hun verzoek nemen we voortaan ook, tegen betaling, ‘proper afval’ van hout, glas, metaal en gyproc mee”, legt Schepers uit. “Wij brengen dat dan naar het recyclagep­ark, zodat daar de file aan aanschuive­nde handelaars flink inkort. Een goede zaak ook voor het milieu. Bovendien zijn de handelaars absoluut bereid om dit te betalen. Het voorkomt voor hen immers vervelend werk. Wij komen toch dagelijks in de stad en zo is de rommel meteen weggewerkt. ” “Een boeiend experiment”, vindt directeur communicat­ie Kris Somers van Limburg.net. “Zeker omdat op deze manier een heleboel vrachtwage­ns uit de stedelijke omgeving gehouden worden door in één beweging leveringen te koppelen aan de afvalophal­ing. Vandaag is het recyclagep­ark in Hasselt nog van de stad, maar als ook dat ooit bij Limburg.net zou komen, dan staan wij zeker positief tegenover deze werkmethod­e.”

Webshop

Een andere nieuwe tak binnen City Depot is het in bulk aankopen van verpakking­smateriaal waarmee winkels die in de binnenstad een webshop runnen hun dingen kunnen versturen. “We hebben inderdaad alle mogelijk en veilige verpakking­en voor handelaars met een webshop. En dat zijn er steeds meer”, zegt Schepers. “We kunnen de verpakking­en dan ophalen en naar de post brengen of zelfs het hele logistieke verhaal afhandelen. Van stockbehee­r over het labellen van de pakjes tot het verzenden volgens het ‘pick&pack’principe. Voor deze dienst is er meteen al interesse bij heel wat handelaars.”

 ?? Foto Serge MINTEN ?? De fietskoeri­erdienst bezorgt onder meer de broodjes van Huis Pricken op tijd bij de klanten.
Foto Serge MINTEN De fietskoeri­erdienst bezorgt onder meer de broodjes van Huis Pricken op tijd bij de klanten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium