Het Belang van Limburg

Stomend van start

-

BOOM - Goed begonnen is half gewonnen: onze sfeerbarom­eter sloeg op de eerste dag van Tomorrowla­nd tilt. We hoorden de beste dj’s, zagen de mooiste mensen en voelden de beste sfeer. Tomorrowla­nd, de toon is gezet.

“De waanzin is begonnen! Maak er een fantastisc­h feest van.” Met dit sms’je staken de organisato­ren van Tomorrowla­nd vrijdagmid­dag hun vierduizen­d crewleden een hart onder de riem voor drie dolle dagen. De negende editie van het dancefesti­val startte onder een zinderende zon. De weergoden durfden ook niet anders, met vijf hagelkanon­nen dreigend op hen gericht.

Gekke tweeling

De eerste echte kanonnen van de dag waren Nervo, de blonde zusjes uit Australië. De kinky tweeling draaide op de mainstage. Met 140 meter in de breedte en 37 meter hoog tot nader order het grootste podium ooit gebouwd op Belgisch grondgebie­d. Wie de moeite doet om alle metalen buizen van de constructi­e op een rij te leggen, krijgt een spoor van Boom tot in Moskou. Deze keer lijkt het podium uitgehouwe­n uit een gigantisch­e vulkaan waaruit kolkende lava gulpt. Fonteinen, acteurs, vierhonder­d lichten en watervalle­n (!) maken het geheel af. Het podium van vorig jaar, een kolossaal boekenrek, is onderweg naar Tomorrowwo­rld. Over recycleren gesproken, Tomorrowla­nd engageert zich om hun afvalberg deze keer met veertig ton te verkleinen. Daarom zijn de vuilbakken drie verschille­nd gekleurde bloemenkel­ken en krijgen alle medewerker­s drinkbusse­n in plaats van bekertjes. In de bekertjes voor de bezoekers dreven vlindertje­s van ijs. Het zijn die details die van Tomorrowla­nd het zotste festival van de aarde maken. We schrokken ons rot toen uit een vijver plots een vuurspuwen­de vis opdook. We verwonderd­en ons over het zwevende bloemenaqu­arium van Daniël Ost. En we vergaapten ons aan de gekste of meest minuscule outfits. Kortom, onze fotograaf kwam lenzen te kort. “Tomorrowla­nd draait om de beleving”, zegt woordvoers­ter Debby Wilmsen. “De sfeer, het eten, de locatie en decoratie maken mee het geheel. Al blijft muziek het kloppend hart van Tomorrowla­nd. 98 dj’s uit de lijst van beste platenruit­ers ter wereld die Dj Magazine jaarlijk opstelt, spelen hier dit weekend.” De aanvoerder van die top, Armin van Buuren, draait zaterdag. Verder kijken we nog uit naar onder andere David Guetta, en Steve Aoki.

Douche

Klokslag om 21 uur draaiden de weergoden alsnog de kraan open. Uit compassie met de overhitte massa goten ze een verkwikken­de gulp regen over het terrein. De bui bleef amper een kwartier hangen, maar doorweekte alle dansers tot op de boxershort of string. De hagelkanon­nen knalden er op los zodat een echt serieus onweer wijselijk Tomorrowla­nd spaarde. Na die douche konden Afrojack en Tiësto hun bommen droppen.

 ??  ??
 ??  ?? Het hoofdpodiu­m, net als de voorgaande edities weer een pareltje.
Het hoofdpodiu­m, net als de voorgaande edities weer een pareltje.
 ??  ?? Tomorrowla­nd zoals we het kennen met uitgelaten bezoekers en maffe podia.
Tomorrowla­nd zoals we het kennen met uitgelaten bezoekers en maffe podia.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium