Het Belang van Limburg

“Beter gestart dan vorig jaar”

Mario Been tevreden maar niet euforisch

-

KRC Genk heeft na één speeldag al twee punten meer dan één jaar geleden. NIeuwkomer Oostende werd gewogen en veel te licht bevonden (3-0). Tot tevredenhe­id van Mario Been, die wel zijn ogen niet sloot voor enkele minpunten. “Soms proberen we zelf de tegenparti­j in het zadel te helpen.”

➊ Snelle start, verdiende zege”

Mario Been: “Ik was heel tevreden met de eerste 20 à 25 minuten. We zetten Oostende meteen onder druk, ze kwamen er amper onderuit. Met de 1-0 tot gevolg. We scoren op een stilstaand­e fase. Omdat we zoveel gestalte hebben, wordt daar ook veel op getraind. Jammer genoeg vergaten we na die vroege 1-0 door te drukken.”

➋ “Bijna hielpen we hen in het zadel”

Mario Been: “We moeten wel lessen trekken uit een heel zwak vierde kwartier. Lag het aan de zwakke passing van achteruit of het gebrek aan beweging vóór de bal? Ook de mindere momenten van Koulibaly moeten eruit, dat is puur concentrat­ieverlies. Bijna j hielpen p we zelf Oostende Oostende in in het het zadel.” zadel.”

➌ “Zolang hij er is, wil ik Camus optimaal gebruiken”

Mario Been: “Ik bracht Fabien Camus, omdat ik meer balvasthei­d wilde voorin. Ik ben blij dat die wissel al binnen de minuut succes kende, vorig seizoen is dat ook enkele keren gelukt. Ik had vrijdag een goed gesprek gehad met Camus. Hij verzekerde me dat hij er voor honderd procent wilde wilde voor voor gaan. gaan. Of Of hij op het eind eind van van de de rit rit blijft of niet, iet, zullen zullen we we wel zien. Er Er kan kan nog nog veel gebeuren euren tot tot 31 31 augustus. Maar Maar zolang zolang hij er is, wil wil ik ik Camus Camus optimaal l gebruiken. gebruiken. We kennen n zijn zijn kwaliteite­n: kwaliteis het is een een speler speler die die extra creativite­it ativiteit kan kan brengen. Na Na die die 2-0 2-0 werd het opnieuw opnieuw makkelijke­r ker voetp voetballen. Op onze onze zege kan n je je weinig afdingen. fdinzijn We zijn in elk geval val beter gestart ean dan vorig jaar. ar. Toen lieten ten we thuis meteen meteen twee punten nten lign liggen tegen Cercle Cercle (3-3, nvdr). dr). Dat Dat hebben we we nu nu ververmede­n.”

“We moeten lessen trekken uit een heel zwak vierde kwartier.” Mario

Been

 ??  ?? MARNIKK MARNIK GEUKENS GEUKENS
MARNIKK MARNIK GEUKENS GEUKENS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium