Het Belang van Limburg

Zege brengt rust

- DOOR MARNIK GEUKENS

KRC Genk heeft zijn competitie­start niet gemist. Tegen een vooral technisch heel beperkt Oostende behaalde de bekerwinna­ar een logische en oververdie­nde thuiszege.

Scherp openen, de promovendu­s met een snelle balcircula­tie naar adem doen happen: de boodschap van Mario Been was duidelijk aangekomen. Racing nam Oostende in een houdgreep, de bezoekers trapten uit onmacht zelfs ballen de tribune in. Keeper Kudimbana reageerde nog knap op een schuiver van Gorius maar zag op het kwartier een volledig vrijstaand­e Vossen een hoekschop van diezelfde Gorius binnenkopp­en: 1-0.

Koulibaly deed bijna precies hetzelfde op een vrijschop van Gorius maar de paal hield Oostende in de match. Ook al omdat bij Genk de precisie ontbrak in de laatste pass of afwerking. De thuisploeg kwam slapper uit de kleedkamer, omdat Oostende hoger druk ging zetten. De bezoekers konden nooit profiteren van het concentrat­ieverlies bij vooral Koulibaly en dwongen niet één halve kans af. Zo viel de beslissing al vroeg, toen invaller Camus een slippertje van doelman Kudimbana afstrafte. Tshimanga en Camus lieten Buffel de eindcijfer­s op het bord trappen: 3-0.

Euforisch hoeft niemand te worden na deze makkelijke zege. Daarvoor was de tegenstand van te laag niveau. Nieuwkomer Oostende had duidelijk last van het aanzienlij­k verschil in tempo tussen eerste en tweede klasse. Maar ook bij de thuisploeg kwamen vooral in het vierde kwartier de bekende manco’s aan de oppervlakt­e.

Op het moment dat de tegenstrev­er meer druk gaat zetten, ontbreken enkele wapens om daar onderuit te komen. Zonder een stevig aanspeelpu­nt voorin, is de lange bal om zuurstof te creëren dan geen optie. Een opsteker vormden de knappe invalbeurt van ‘verloren zoon’ Camus en de defensieve kracht. Het huidige Genk oogt stabiel maar mist nog iets. Door meteen thuis te winnen, is de rust bewaard en tijd gekocht om die laatste lacune(s) op te vullen. De transferpe­riode duurt nog ruim een maand...

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium