Het Belang van Limburg

“Altijd linke matchen”

Gorius en Buffel rekenen af met kleine garnaal

- ERIK K DE DE GRUYTER UYTER

De povere eindbalans die Genk vorig seizoen kon voorleggen tegen mindere goden is bekend. Liefst vijftien punten werden te grabbel gegooid tegen de kleine garnalen. In alle retorieken gaf Mario Been de voorbije weken aan dat daar bij hoogdringe­ndheid veranderin­g in moest komen. Thomas Buffel en Julien Gorius hebben er alles aan gedaan om de directieve­n van hun coach op te volgen.

Thomas Buffel tipte nummer drie tegen de netten van zijn provincieg­enoten. De Bruggeling was in zijn nopjes met die eerste seizoenstr­effer.

“Scoren is altijd leuk”, gniffelde Buffel. “Voor de rust werd er niet onaardig gecombinee­rd. We hadden erg veel balbezit en hielden het tempo strak. De tweede goal bleef te lang uit, de kansen waren er nochtans om het eerder af te maken. Waarom we zo slap aan de tweede helft begonnen, weet ik niet. Er zat geen lijn meer in onze acties. Met alle respect voor Oostende, maar als je dit overkomt tegen een sterke tegenstand­er geraak je gegarandee­rd in de problemen. Anderzijds, nu scoren we zelf eerst. Vorig jaar moesten we vaakeenach­terstandgo­edmakenteg­en een mindere tegenstand­er. Dat kostte ook veel energie.”

GLADDE GRASMAT

Er was zaterdagav­ond nogal wat te doen over de gladde staat van de grasmat in de Cristal Arena. Die had traditiege­trouw voor aanvang een fikse spoeibeurt gekregen. Ondermeer Khaleem Hyland en Kali Koulibaly gleden meer dan eens onderuit. Thomas Buffel daarentege­n bleef flink te paard.

“Ik zag ag dat dat er er veel veel spelers spelers onderuit onderuit gingen”, ”, lacht lacht Thomas Thomas Buffel. Buffel. “Zelf “Zelf droeg ik k rubberen rubberen zolen. zolen. Andere Andere jonroegen jongens droegen studs. studs. Misschien Misschien is is dat dat wel een n verklaring verklaring voor voor het het vele glijden. jden. Maar Maar ik ik denk denk dat het vooral vooral een een zaak zaak is is van je goed goed te te concentrer­en. concentrel­f Zelf heb heb ik ik er er geen geen last last van omdat mdat ik ik van van het het lichte lichte type ben. en. Jongens, Jongens, die die wat wat zwaarder der zijn zijn qua qua lichaamshe­bbenhetiet­smoeilijke­r.” lichaamsbo­uwhebbenhe­tietsmoeil­ijker.”

Bij de e eerste eerste Genkse Genkse goal goal penseelde elde Julien Julien Gorius Gorius als een n volleerd volleerd kunstenaar kunstee de bal bal op op het het hoofd hoofd van Jelle lle Vossen. Vossen. Ook Ook bij bij andere gelegenhed­en gelegenhed­en dereerde demonstree­rde hij hij zijn zijn gave gave traptechni­ek. chniek. De De Franswas Fransman was vooral vooral blij blij dat dat KRC zijn jn entree entree voor voor eigen eigen publiek k niet niet gemist gemist had. had.

“Wedstrijde­n dstrijden tegen tegen minder minder gereputeer­de uteerde tegenstanj­n tegenstand­ers zijn altijd altijd link”, link”, weet weet Julien Gorius. Gorius. “Daarom “Daarom was het et goed goed dat dat we we de match tch onmiddelha­nden onmiddelli­jk in handen genomenheb­ben.Alleen genoebben. Alleen na de rust rust liep liep het het een poosje oosje mint. minder vlot. Maar Maar dat dat beterde e toen toen Faamus Fabien Camus erin erin kwam. . Ik Ik vind vind alleszins ns dat dat we we verder r staan staan dan vorig orig jaar jaar in deze e periode. periode. Toen moesten moesten er er nog veel el nieuwe nieuwe jongens ns ingepast ingeorden. worden. Nu Nu is er geen een enkel enkel nieuw gezicht gezicht bij. bij. Dat merk erk je je toch toch wel.”

 ?? FOTO BELGA ?? Thomas Buffel en Julien Gorius.
FOTO BELGA Thomas Buffel en Julien Gorius.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium