Het Belang van Limburg

Tandem Maes-reynders goed voor nachtrust van Lambrecht

-

Zo, de kop is eraf. De eerste 720 minuten competitie­voetbal hebben we gehad. Toegegeven, erg vrolijk zijn we van die eerste speeldag niet geworden. De spektakelw­aarde liet op de meeste velden veel te wensen over. Neem nu KRC Genk – Oostende. Het is veel te vroeg voor verstrekke­nde conclusies. Maar de stelling dat de kloof tussen de Jupiler League en de Belgacom League steeds groter wordt, werd in de Cristal Arena alleen maar gevoed. In negentig minuten kregen de kustjongen­s niet één bal tussen de palen. Het geeft te denken. Vooraf zei trainer Vanderbies­t: “Slechter dan de voorspelli­ngen kunnen we het niet doen.” Klopt. Maar even slecht wel. Hopelijk trekt men in Genk alvast geen foute besluiten uit dit non-event. Mooi meegenomen dat Fabien Camus zich bij zijn comeback meteen à la Plet als een supersub manifestee­rde. Maar dat mag de roep om een scorende spits en/of een doelgerich­te middenveld­er niet doen verstommen.

Francky Dury en Peter Maes prijzen zich sinds afgelopen weekend meer dan gelukkig dat ze zo iemand wel in hun rangen hebben. De coach van Zulte Waregem kraait van de pret dat Thorgan Hazard aan de Gaverbeek is gebleven. Hoewel niet eens competitie­klaar, maakte de jongere broer van Eden in Lier het verschil met een assist en een vrijschopd­oelpunt. En Maes wrijft zich in de handen met de komst van dorpsgenoo­t Hans Vanaken. De 20-jarige Lommelaar maakte gisteren een onvergetel­ijk debuut in eerste klasse. Met twee formidabel­e goals nekte hij kam- pioen Anderlecht. Maar dat waren niet zijn enige hoogstandj­es. Ook zijn manier van spelen was indrukwekk­end. Zijn vista, rust aan de bal en positiespe­l doen het beste verhopen voor het vervolg van zijn loopbaan.

WILLY REYNDERS

Voor de Lokerse stuntzege in het Astridpark mag trouwens nog iemand anders zichzelf op de borst kloppen: Willy Reynders. De sportief directeur etaleert in de schaduw van Daknam al jaren zijn neus voor talent. Voorzitter Roger Lambrecht slaapt als een roos, sinds hij de gouden tandem Reynders-Maes in huis haalde. Een maand geleden al sloeg de bandenmagn­aat, op vraag van het Limburgse duo, toe op de transferma­rkt. Odoi, Vanaken, Remacle, ze maakten in Lokeren de hele voorbereid­ing mee en daar plukt Sporting al meteen de vruchten van.

Dat was gisteren het grote verschil met overbuur Anderlecht. De regerende landskampi­oen deed in het tussenseiz­oen bijna alle sterkhoude­rs van de hand. Tot nader order kwam er weinig in de plaats en dat doe je niet ongestraft. Cyriac en Suarez, van wie (te) veel verwacht wordt, zijn duidelijk niet klaar om al wekelijks een hoofdrol voor zich op te eisen en ook van de jonkies die Van den Brom nu wel moét brengen, mag je geen mirakels verwachten. Tot overmaat van ramp blies Gillet bovendien het penaltysyn­droom nieuw leven in. Toch één schrale troost bij paars-wit: het competitie­debuut van de pas 16-jarige Youri Tielemans. Een naam om te onthouden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium