Het Belang van Limburg

“Stapte te zelfverzek­erd naar de stip”

- ALEL

Anderlecht zette gisteren zijn seizoen in met een strafschop­misser. Aanvoerder Gillet scoorde de aansluitin­gstreffer vanop de stip, maar miste tien minuten voor affluiten de 3-3 na een flauwe trap in de armenvanLo­kerendoelm­anBoubacar Copa. “Ik was de tweede naam na Kljestan op de lijst van strafschop­nemers”, begint Gillet zijn verhaal. “Omdat hij al vroeg gewisseld werd, moest ik natuurlijk trappen. Bij de eerste penalty stuurde ik Copa de verkeerde kant op. De tweede elfmeter was gewoon flauw getrapt.”

Copa sprak Gillet een paar minuten na de fase bemoedigen­de woorden in, zo leek het. “Het was veeleer jennen, denk ik. Je mag nooit twee strafschop­pen trappen in een en dezelfde wedstrijd, fluisterde hij mij toe. Achteraf is dat makkelijk gezegd. Het was trouwens de eerste keer in mijn carrière dat ik twee strafschop­pen mocht trappen in dezelfde wedstrijd en dat heeft wellicht meegespeel­d. Of misschien was ik te zelfverzek­erd. Ik zat namelijk goed in de wedstrijd. Maar als je zelfvertro­uwen groot is, mis je de makkelijks­te dingen. Of ik nog kandidaat ben om te trappen? In principe is Kljestan de nummer één. Hopelijk valt het mee met zijn oorblessur­e. Maar ik weiger om nu al van een nieuw strafschop­pencomplex te spreken. We hebben één van de twee strafschop­pen benut, hé.” De eerste nederlaag van het seizoen doet Gillet zeker niet panikeren. “In de coulissen is het bestuur druk bezig om de ploeg nog te versterken. De prestaties van Mbemba, Tielemans en Acheampong hebben ondanks de nederlaag toch voor een positieve noot gezorgd in deze wedstrijd.”

?? FOTO PHN ?? Gillet trapt in de handen van Copa.
FOTO PHN Gillet trapt in de handen van Copa.