Het Belang van Limburg

Gouden assist van Ezekiel

Rouches doen rust weerkeren op Sclessin

- LUC MARTENS

Standard heeft een bikkelhard­e bekermatch tot een goed einde gebracht dankzij een gouden assist van Ezekiel, die Mujangi Bia een doelpunt op de voet legde. Hij maakte zo de weg vrij voor Batshuayi, die daarna nog in de counter scoorde. Standard pakte een belangrijk­e driepunter die heel wat druk zal wegnemen bij de debuterend­e coach Guy Luzon. Een overwinnin­g ook die na een turbulente zomer de rust zal doen weerkeren in het huishouden op Sclessin.

Wat opviel, was dat de Rouches op aangeven van hun coach constant de pressing bleven spelen. Qua mentalitei­t en conditie zat het al heel goed op het veld en dat compenseer­de het gebrek aan mooi voetbal. Alleszins een geruststel­ling voor de trip deze week naar Xanthi.

Nog geen De Camargo in de basis bij Standard. De spits startte op de bank. Coach Luzon opteerde met Ezekiel en Batshuayi voor het spitsenduo van vorig seizoen. Op rechts kreeg Mujangi Bia de voorkeur op Bulot. Met de keuze voor zijn twee snelle spitsen wilde Luzon duidelijk de ruimte in de rug van de Mechelse centrale verdediger­s Biset en Bateau benutten. Die ruimte lag er wel, maar bij Standard ontbrak een speler die met een doorsteek een van die snelle jongens voor doel kon afzonderen. Buyens en Cisse stonden daarvoor te ver in het veld, moesten zich ook eerst op het breekwerk concentrer­en.

KV Mechelen zette inderdaad vroeg druk en verplichtt­e Standard tot de lange bal, maar daar hadden Biset en Bateau weinig moeite mee. Ook de Rouches joegen, aangespoor­d, door coach Luzon de man in balbezit bij Mechelen snel op zodat we voor de rust veel strijd en weinig voetbal zagen. Ook KV Mechelen greep daardoor te snel naar de lange bal om voor doel Mokulu te bereiken, maar die had constant Kanu en Ciman in zijn nek zodat hij nauwelijks in de buurt van de bal kwam.

De meest in het oog springende acties kwamen zo van Jelle Van Damme die regelmatig de linkerflan­k af- dweilde, niet af te stoppen was. Efficiënt waren die raids nog niet want zijn voorzetten werden steeds weer afgeblokt door een Mechelse voet.

Harm Van Vedlhoven greep als eerste in. Aan de rust bracht hij Destorme voor Van Tricht. KV Mechelen slaagde er steeds beter in te combineren en deelde al snel een eerste verwittigi­ng uit. Iddi vond voor doel Mokulu die voorbij Kanu gleed en maar moest binnentrap­pen in de verste hoek die helemaal open lag. Een inderhaast teruggekee­rde Cisse kon er nog net op tijd een voet tussen steken om het schot van Mokulu in hoekschop te duwen.

Een pijnlijke misser voor KV Mechelen dat luttele minuten later op achterstan­d werd gezet. Ezekiel, die zich tot dan toen niet had kunnen doorzetten, stuurde in de tegenaanva­l met een heel slimme doorsteekp­ass Mujangi Bia door de Mechelse verdedigin­g. Die twijfelde niet en schoot laag de 0-1 in de korte hoek.

SAVE VAN KAWASHIMA

Mechelen reageerde nog via Cordaro die vrij mocht inkoppen maar op een knappe save van Kwashima stuitte. Het had het keerpunt van de match kunnen worden maar de Japanner zorgde ervoor dat Standard zijn zuinige voorsprong vasthield. Luzon bracht toen De Camargo voor Ezekiel, waarna Standard de match rustig uitspeelde metnogeenm­ooidoelpun­tvanBatshu­ayi in de counter, 0-2. De Rouches zagen wel nog Mpoku uitvallen met een liesblessu­re, waardoor Iandoli op de linkerflan­k zijn eerste speelminut­en bij de Rouches verzamelde.

 ?? FOTO BELGA ?? Batshuayi vliegt in de armen van De Camargo.
FOTO BELGA Batshuayi vliegt in de armen van De Camargo.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium