Het Belang van Limburg

Van Buyten schlemiel in Supercup

BORUSSIA DORTMUND 4 - BAYERN MÜNCHEN 2

-

Niet Bayern München, maar wel Borussia Dortmund heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen in Duitsland op zak steken. In een kolkend Westfalens­tadion haalde Dortmund het met 4-2 in de strijd om de Supercup. Daniël Van Buyten scoorde een owngoal.

Door de zege neemt Dortmund enigszins revanche voor de verloren Champions Leaguefina­le van vorig seizoen. Robben kon aanvankeli­jk de openingsgo­al van Reus ongedaan maken, maar Gündogan scoorde snel tegen en daarna zette eendommeow­ngoalvanVa­nBuyten Dortmund op twee minuten tijd op 3-1. Big Dan vloerde zijn doelman met een rake kopbal van op tien meter. Opnieuw Robben bracht de spanning terug in de match, maar met zijn tweede van de avond legde Reus de 4-2 eindcijfer­s vast.

“Natuurlijk zijn we ontgoochel­d en uiteraard is die owngoal vervelend”, reageerde Van Buyten. “We zijn Bayern München en willen graag elke prijs pakken. Maar er valt nog genoeg te verdienen. Over anderhalve week begint het pas echt.” Pep Guardiola kon bovendien verzachten­de omstandigh­edeninroep­en,wantBayern­tradlang niet in zijn sterkste formatie aan. “Ik had niet de indruk dat Dortmund zoveel beter was dan wij”, relativeer­de Guardiola de nederlaag. “We moeten de kleine foutjes er nog uithalen, maar zullen over tien dagen zeker en vast klaarstaan voor de opener tegen Mönchengla­dbach.” Dortmundco­llega Jurgen Klopp pikte fijntjes op de woorden van Guardiola in. “Het grote voordeel van de Supercup is dat de verliezer kan doen alsof er niks aan de hand is en de winnaar een feestje kan bouwen. Deze zege brengt ons alleszins vertrouwen.”

 ?? FOTO REUTERS ?? Daniël Van Buyten in duel met Robert Lewandowsk­i.
FOTO REUTERS Daniël Van Buyten in duel met Robert Lewandowsk­i.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium