Het Belang van Limburg

“Anders was het 2-2 geworden”

Reddingen van Eiji Kawashima waren keerpunt in match

-

Geoffrey Mujangi Bia en Michy Batshuayi tekenden voor de doelpunten in Mechelen, maar ook voor Kawashima was er een hoofdrol weggelegd. De Japanse doelman hield Mokulu en Cordaro van een goal en Malinwa kon zo nooit echt in de match komen.

“Deze overwinnin­g is erg belangrijk voor het team”, sprak de Japanner. “Het was helemaal niet eenvoudig. We hebben al twee Europese duels in de benen en dat voelde ik toch aan de ploeg. Dat ritme van twee wedstrijde­n per week weegt al door.” Twee keer werd het erg heet in zijn kooi, maar telkens voorkwam Kawashima een goal met een even belangrijk­e als knappe redding. Eerst op een schot van erg dichtbij vanMokulue­nevenlater­opeenkopba­l van Cordaro. “Ik was heel blij met die save op die poging van Mokulu. Ik weet wat ik er elke dag voor doe. Goals verhindere­n is mijn job.” Donderdag ging Kawashima nog de mist in tegen Reykjavik. De fans floten hemuitensc­andeerdend­enaamvan Sinan Bolat. “Laat ze maar praten. Ik hou me daar allemaal niet mee bezig. Ik doe mijn werk. Als ik die twee ballen er niet uit haal, wordt het 2-2, maar dat neemt niet weg dat we deze overwinnin­g met de hele ploeg pakken.” Al weken gaat het gerucht rond dat Kawashima Standard wel eens zou kunnen verlaten met Torino als bestemming. “Ik heb dat ook gelezen, maar ik heb zelf niets uit Italië gehoord. Ik ben tot op de dag van vandaag nog altijd een speler van Standard. Ik denk niet dat daar meteen veranderin­g in zal komen.”

PROFESSION­EEL

Ook kapitein Jelle Van Damme had een pluim voor Kawashima. “Niemand binnen onze ploeg is zo profession­eel met zijn vak bezig als Eiji. Dat zien wij elke dag. Hij doet alles zoals het hoort en tot in de puntjes. Donderdag maakte hij een foutje, maar dat overkomt iedereen wel eens. Ik zal er dit seizoen ook nog maken. De fans zijn niet altijd even tolerant voor Eiji, maar hij legt dat naast zich neer. Hij is profession­eel genoeg om dat niet in zijn hoofd te laten spoken.” Van Damme coachte zijn ploegmaats 90 minuten lang en hield iedereen op zijn positie. “Dit is een belangrijk­e zege. Kijk maar naar Anderlecht. Beginnen met een nederlaag is altijd vervelend. Het gaat steeds beter bij ons. Iedereen begint zijn taken te snappen en kiest uitstekend positie. Als je onze tweede goal ziet, we veroveren de bal en na een pass staan we alleen voor doel. Dat is uit het boekje. Onze eerste helft was misschien niet zo goed, maar na de pauze hebben we de match naar ons toe kunnen trekken. Efficiënt en zonder veel weg te geven.”

 ?? FOTO PHOTONEWS ?? Kawashima hield de nul.
FOTO PHOTONEWS Kawashima hield de nul.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium