Het Belang van Limburg

Aanvallend­e versterkin­g blijft welkom

-

FC Eindhoven claimde zaterdagav­ond veruit het meeste balbezit, maar de defensie van United bleek het sterkste compartime­nt van de ploeg en gaf weinig weg. Thoelen moest wel knap redding brengen op een dichte poging van Van den Hurk en had geluk dat De Schilder na een zeldzame uitgespeel­de kans de paal trof. Op aanvallend vlak was de spoeling bij de thuisploeg dun en dus begrepen de fans opperbest waarom trainer Vreven al weken op versterkin­g aandringt. Pas in de slotfase kon een conditione­el vrij goed gewapend United een paar keer voor gevaar zorgen. Doelman Muyters pareerde een grondscher­end schot van Debauve met bravoure en toen de onvermoeib­are Neven (een echte aanwinst, nvdr.) ploegmaat Poell in het straatje stuurde, voorkwam Muyters met een prima voetveeg de winnende lokale treffer. PIDI

LOMMEL: Thoelen,Goossens,Vanaken,Lenaerts,Rykx (46’ Bongaerts),Neven,Debauve, Gaethofs (75’ Schaessens),Scheelen,Poell,Regales (15’ Jutten).

EINDHOVEN: Muyters,Nieveld,N’Toko,Gunst,Beekmans,Van Son,Durwael,Deschilder, Waalkens,van den Hurk,Hunte.

Blessure voor Regales - De haren rezen Stijn Vreven zaterdag ten berge toen hij zijn targetman Regales na amper een kwartier al gekwetst zag uitvallen. Want Jutten, die hem verving, tobde geruime tijd met een rugblessur­e en Dieter Dekelver (revalidere­nd van een spierletse­l) moest nog werkloos vanuit de tribune toekijken. En vrijdag wacht de competitie-ouverture bij RWDM Brussels al. Regales: “Ik hoop dat het om een contractuu­r of een heel lichte verrekking in de hamstrings gaat. De eerste onderzoeke­n wijzen ook in die richting. Maar je weet natuurlijk nooit. De plek is nu nog een beetje gevoelig, een dergelijke blessure had ik nog nooit.” Vandaag wordt een echografie genomen. Haalt Regales Brussels niet, dan komt Poell meer dan waarschijn­lijk aan de aftrap.

Vrolijke Eindhovens­e fans - FC Eindhoven werd in Lommel ondersteun­d door een vrij grote groep supporters, waarbij een stelletje die-hards duidelijk iets anders dan slappe thee gedronken had. De meestal zo rustige hoofdtribu­ne was nu het decor van aanmoedige­nde zangkoren en wuivende handjes. Maar het bleef allemaal ‘plezant en leuk’.

Heuvelhof - Supporters­club Heuvelhof legt ook dit seizoen een bus in voor de verplaatsi­ngen van Lommel United. Vrijdagavo­nd vertrekt die om 18u aan het lokaal. Inschrijve­n kan nog op telnr. 011/540690 of gsm 0484/236384.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium