Het Belang van Limburg

“Eigen tempo moeten zoeken”

Pool Majka leider, Ben Hermans knap dertiende

- LLN /FV

Rafal Majka reist vandaag met de leiderstru­i in zijn valies naar Polen af na het Italiaans openingswe­ekend. De Pool van Saxo-Tinkoff rukte die gisteren op de top van de Passo Pordoi van de schouders van Diego Ulissi, de ritwinnaar van zaterdag. Zondag was Christophe Riblon de beste. Wellenaar Ben Hermans is met een dertiende stek de beste Belg.

Trentino speelde gastheer voor hetopening­sweekendva­ndeRonde van Polen, twee keer met een aankomst bergop. Zaterdag was Diego Ulissi (Lampre) de snelste van een kleine groep op de top van Madonna di Campiglio. De rit- en eindwinnaa­r van de Wielerweek Coppi & Bartali werdookdee­ersteleide­r.Totdekopgr­oep BenHermans,diedenegen­deplaats voor zich opeiste. Aan de voet van de laatste klim reed Serge Pauwels nog alleen voorop als laatste overlever van een vroege vlucht, maar hij verloor nog ruim 9 minuten.

Zondag ging de overwinnin­g wel naareenvro­egevluchte­r:Christophe Riblon (AG2R), in de voorbije Tour ritwinnaar op L’Alpe-d’Huez. Zijn twee laatste kompanen schudde hij af op de slotklim. Ben Hermans werd achttiende op 2’45”. Ulissi werd geplaagd door krampen en eindigde op meer dan 27 minuten.

Zijn leiderstru­i werd geërfd door Majka, vijfde in rituitslag. De Pool telt vier seconden voorsprong op Sergio Henao en zes op Christophe Riblon. Beste Belg in de tussenstan­d is Ben Hermans. DeWellenaa­r staat dertiende op 1’14”.

“En daar ben ik toch wel tevreden mee”,reageertHe­rmans.“Alleenhad ik gehoopt om iets minder tijd te verliezen. Ik gokte vooraf op een half minuutje. Het is uiteindeli­jk iets meer dan een minuut geworden.”

Hermans maakte de hele rit deel uit van de groep met de favorieten.

“Tijdens de slotklim kon ik me daarin tot op vier kilometer van de top goed handhaven. Uiteindeli­jk heb ik dan toch mijn eigen tempo moeten zoeken en al bij al heb dan toch nog niet zoveel tijd verloren.”

Vandaag genieten de renners van een rustdag.“Rustdag?”, reageert Ben. “We moeten na die zware rit van zondag nog een hele verplaatsi­ng maken. Het zal ver over middernach­t zijn eer we in ons hotel aankomen. Dus maar goed dat er maandag niet gekoerst moet worden.”

 ?? FOTO PHN ?? Er wordt in Polen geëxperime­nteerd met ploegen van zes renners. Ben Hermans (vierde van links) flankeert Fabian Cancellara.
FOTO PHN Er wordt in Polen geëxperime­nteerd met ploegen van zes renners. Ben Hermans (vierde van links) flankeert Fabian Cancellara.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium