Het Belang van Limburg

“Even met ogen moeten knipperen”

Yannick Eijssen legde in San Sebastian beslag op een knappe zestiende stek. “Ik sta er zelf ook een beetje van te kijken”, reageert de Lommelaar, die vanavond de Profronde in eigen stad rijdt.

- FV

“Tijdens de Ronde van Wallonië had ik wel gemerkt dat het goed ging. Ook Philippe Gilbert en Greg Van Avermaet was dat in Wallonië opgevallen. En dat hebben ze zaterdagmo­rgen tijdens de ploegbespr­eking voor de wedstrijd ook laten horen. Ze stelden voor om mij op te sparen voor de finale. Dat was voor mij een serieuze opsteker. Zo- iets ben ik niet gewoon. Dit keer moest ik dus niet van in het begin de kopmannen uit de wind zetten, maar mocht ik me sparen. Ik kan je verzekeren dat zoiets in de finale wel een serieuze slok op een borrel scheelt. Maar toen ik dan in de finale plots met al dat groot volk vooraan reed, moest ik toch even met de ogen knipperen. Dat ik in dat stadium van de koers bergop nog zou meekunnen met mannen die uit de Tour komen, had ik eigenlijk niet verwacht. Veel tijd om te genieten heb je dan natuurlijk niet. Meteen daarna ben je weer me de koers en de tactische planning bezig. Niet te driest te keer gaan, proberen te volgen, er reke- ning mee houden dat Gilbert en Van Avermaet achterop komen...”

“Op het einde zat ik er wel serieus door. Uiteindeli­jk zat ik toch al van kilometer 175 vooraan mee te bikkelen. En ik ben het niet gewoon om na zo’n afstand nog mee de finale te rijden. Normaal heb ik mijn werk dan al gedaan en is het altijd gewoon tot aan de finish bollen. Nu moest ik blijven geven.”

Eerstdaags vertrekt Eijssen richting Amerika, waar hij aan een rittenweds­trijd zal deelnemen, om zich dan nadien klaar te stomen voor de Ronde van Spanje.

 ?? FOTO PHN ?? Yannick Eijssen.
FOTO PHN Yannick Eijssen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium