Het Belang van Limburg

De Belgen laten het afweten

-

De 24 Uur van Spa had een duel moeten worden tussen WRT-Audi en Marc VDS-BMW, twee Belgische aartsrival­en, zowel op de piste als voor de groene tafel. Beide teams lieten het evenwel afweten.

Bij Audi was de wagen van Laurens Vanthoor, Stéphane Ortelli en René Rast het snelst. Hij volgde na het aanvangsuu­r in het spoor van de leiders, maar al in de vooravond liep het fout, toen de transmissi­e van de R8 stuk ging. De andere Audi’s konden de leiders niet volgen en raakten betrokken in incidenten of crashte. Alleen de R8 van LottererSt­ippler-Mies finishte op een derde plaats.

Teambaas Vincent Vosse: “We hebben alles gedaan wat in onze mogelijkhe­den lag. Ik denk dat voor iedereen duidelijk was dat we snelheid te kort kwamen en dat onze wagens veel te zwaar moeten zijn. Onze piloten trachtten dat te compensere­n en dan is de kans op incidenten veel hoger, zeker als er veel verkeer is.”

BRANDBLUSS­ER ONTPLOFT

Marc VDS verloor de derde auto al snel met een motorpanne en de tweede met alternator­problemen. Teammanage­r Bas Leinders: “Wij lagen tweede, vóór de latere winnaar, toen onze brandbluss­er explodeerd­e en daarbij de kabelboom en het schakelsys­teem beschadigd­e. Dit had ik nog nooit gezien of gehoord. Drie verschille­nde problemen waar wij als team geen enkele vat op hebben… In het kampioensc­hap doen we wel een goede zaak, doordat we goed scoorden na zes en na twaalf uur.Deraceopde­Nürburgrin­gzalde beslissing brengen, maar dan moeten we het wel doen zonder Maxime Martin, die in Amerika racet.” Leinders en co staan derde op drie punten van de Kessel-Ferrari.

MC

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium