Het Belang van Limburg

“Vanbuel is anders dan Bilican”

SK Bree gunt buur Racing Peer niét één kans

-

SK Bree heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de tweede ronde van de beker. Tegenstand­er en buur Racing Peer kon op de hele wedstrijd niet één kans afdwingen. Toch duurde het tot halfweg de tweede helft voor de thuisploeg de ban kon breken na een dozijn kansen. Bree krijgt met Neerpelt in de tweede ronde wel een degelijke waardemete­r over de vloer.

Trainer Franco Canale van KSK Bree was in zijn nopjes na het laatste fluitsigna­al. Vooral de organisati­e die Bree aan de dag legde, kon hem bekoren.

Canale: “Op defensief vlak hebben we het vandaag effenaf schitteren­d gedaan. Nul komma nu kansen hebbenwewe­ggegeven.Aanvallend was het iets moeilijker tegen een tegenstand­er, die enkel dacht aan verdedigen. De automatism­en met onze nieuwe spits (Niels Vanbuel, nvdr) zijn nog niet optimaal. Onze prijsschut­ter Bilican was immers een totaal ander type. Dat is nog wat wennen voor de andere jongens.”

NIET ÉÉN KANS

Van enige teleurstel­ling was in het Peerse kamp achteraf weinig of niets te merken. “Is ook helemaal nergens voor nodig”, bevestigt Peer-trainer Jean-Paul Massignani. “We zijn erin geslaagd om zonder vier titulariss­en een uur lang de nul te houden tegen een bevorderin­gsploeg. Maar ook, we zijn er niet in geslaagd één kans af te dwingen. Dan kan je achteraf niet mopperen dat je eruit ligt.”

Voor middenveld­er Kris Poelmans was het een fijn weerzien met zijn exclub. “Acht jaar heb ik hier gevoetbald. Dat wis je niet zomaar uit. Op puur sportief vlak was dit een goede training voor ons. Niet meer of niet minder. Als je na zeventig minuten nog op 0-0 staat, hoop je natuurlijk wel dat er iets mogelijk is. Al hadden we daar helemaal geen recht op”, besluit een eerlijke Poelmans.

FREDERIK BAETEN

 ?? FOTO DIRK DEMEY ?? Vanbuel (r) in duel met Langens.
FOTO DIRK DEMEY Vanbuel (r) in duel met Langens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium