Het Belang van Limburg

“Mik voluit op criteriumw­inst”

Maarten Verlinden speelt opnieuw twee finales

-

Zondagwerk is Maarten Verlinden niet vreemd. Net als vorig weekend stond het TC Heusden-lid in twee heren 2-finales het beste van zichzelf te geven. Ook nu met wisselend succes. In Lanaken bleek criteriuml­eider Brecht Vangrinsve­n te sterk, maar in Diest trok de B-15’er letterlijk en figuurlijk aan het langste eind.

Een slopende driesetter boog hij met een 8-6-eindstand in de tiebreak in zijn voordeel.

Die dubbele finales zijn een doel op zich, verklaart de leraar zedenleer en filosofie. “Ik wil niet onderdoen voor clubgenote Fien Peeters die vandaag (zondag, nvdr) ook twee finales speelt. Eindwinst in het criterium is het grote doel. Ooit heb ik gezegd dat ik het criterium wil winnen. Die woorden blijven me sindsdien achtervolg­en en dit jaar lijkt het me uitstekend om daar komaf mee te maken.”

Met slechts zeventien punten achter zijn naam en een achterstan­d van 35 punten op Brecht Vangrinsve­n wordt dit haast een onhaalbare opdracht. Heusdenaar Verlinden oordeelt daar anders over. “Vangrinsve­n vertrekt binnenkort opnieuw naar Amerika en zal niet veel punten meer pakken. Met al mijn ervaring (Verlinden is 34, nvdr) ken ik ondertusse­n wel de beste manier hoe ik die achterstan­d kan wegwerken.”

De finales dan? “Vangrinsve­n is momenteel te sterk voor mij”, geeft de B-15’er toe. “Dat eerste jaartje in Amerika heeft hem op fysiek en mentaal vlak sterker gemaakt. Bij een 3-0-achterstan­d in de tweede set heb ik het laten lopen om krachten te sparen voor de tweede finale.”

Die tweede eindstrijd werd een thriller van een driesetter. Verlinden sloot de tiebreak winnend af met 8-6.

“Gelukkig ben ik fysiek top. Op dat gebied heb ik als ancien een streepje voor op de jonge garde.”

Verlinden, een oud B-15-1’er - “een armbreuk hield me een jaar van de courts” -, is één van de weinige B-15’ers die opdraaft in het heren 2-circuit. Heeft hij een verklaring waarom hij de uitzonderi­ng op de regel is?

“Ik zie er twee. Vorig seizoen is er een zes- of zevental overgegaan naar de heren 1. En de voorrondes zijn weggevalle­n. B-15’ers komen nu onmiddelli­jk uit tegen de laagst geklasseer­de spelers. Het scheelt een pak qua motivatie.”

GERT SILLEN

 ?? FOTO SM ?? Maarten Verlinden.
FOTO SM Maarten Verlinden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium